A legfinomabb olasz tiramisu receptje: babapiskóta és édes likőr az alapja

A fantasztikusan krémes tiramisu a világ egyik leghíresebb olasz desszertje, ami bármilyen alkalomra kiváló, és villámgyorsan összeállítható.

tiramisu-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kávés, mascarponés tiramisut először Aldo Campeol készítette el Trevisóban, azóta a sütés nélküli édesség az egész világot meghódította. Ma már számos változata van, sokan kínálják tejszínhabbal, különféle idénygyümölcsökkel, télen pedig gesztenyével. Elkészíteni pofonegyszerű, a titka pedig a minőségi alapanyagokban rejlik. 

Tiramisu

Hozzávalók

  • 50 dkg mascarpone
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 csomag babapiskóta
  • 4 db tojás
  • 2.5 dl kávé
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl rum
  • 1 csipet
  • kakaó a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A kávét főzd le, és hagyd kihűlni. A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. A sárgáját keverd ki a kétféle cukorral, majd add hozzá a rumot és a mascarponét. Forgasd hozzá részletekben a tojáshabot is. Ekkor már csak fakanállal dolgozz.

A babapiskótákat mártsd bele a kávéba, és fektesd egymás mellé egy magasabb falú tálba. Kenj rá krémet, majd folytasd tovább a rétegezést. Tárold egy éjszakán át hűtőben, majd tálalás előtt szórd meg kakaóval. 

A tiramisu csokisan is mennyei, pohárban pedig nagyon dekoratív. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük