A legfinomabb olasz tiramisu receptje: babapiskóta és édes likőr az alapja

A fantasztikusan krémes tiramisu a világ egyik leghíresebb olasz desszertje, ami bármilyen alkalomra kiváló, és villámgyorsan összeállítható.

tiramisu-receptje
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kávés, mascarponés tiramisut először Aldo Campeol készítette el Trevisóban, azóta a sütés nélküli édesség az egész világot meghódította. Ma már számos változata van, sokan kínálják tejszínhabbal, különféle idénygyümölcsökkel, télen pedig gesztenyével. Elkészíteni pofonegyszerű, a titka pedig a minőségi alapanyagokban rejlik. 

Tiramisu

Hozzávalók

  • 50 dkg mascarpone
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 csomag babapiskóta
  • 4 db tojás
  • 2.5 dl kávé
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl rum
  • 1 csipet
  • kakaó a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A kávét főzd le, és hagyd kihűlni. A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. A sárgáját keverd ki a kétféle cukorral, majd add hozzá a rumot és a mascarponét. Forgasd hozzá részletekben a tojáshabot is. Ekkor már csak fakanállal dolgozz.

A babapiskótákat mártsd bele a kávéba, és fektesd egymás mellé egy magasabb falú tálba. Kenj rá krémet, majd folytasd tovább a rétegezést. Tárold egy éjszakán át hűtőben, majd tálalás előtt szórd meg kakaóval. 

A tiramisu csokisan is mennyei, pohárban pedig nagyon dekoratív. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük