A klasszikus flódni jól bevált receptje: csupa finomság kerül bele
Ha valaha kóstoltad a flódnit, biztos, hogy még mindig a szádban érzed az ízét. Ezzel a recepttel ráérős napon te is bevállalhatod.

flodni
Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Karnyújtásnyira volt, mégsem tudtunk róla: ásványvizes arcmosás az új szépségtrend »

A környezettudatos cipő igenis menő: erre is jó a műanyag palack »

Arcforma teszt egyszerűen: megkönnyíti a sminkelést és a frizuraválasztást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gazdag ízvilágú, finomabbnál finomabb rétegekből álló flódni kicsit munkaigényes, de megéri rászánni az időt. A zsidó konyha nagy büszkesége ez a süti, melyben a különböző rétegek csodás harmóniát alkotnak. Mivel vastag, figyelj, hogy jól átsüljön. Másnap még finomabb lesz, mert az ízek összeérnek, és a tészta is megpuhul. Kicsit tömény, és nagyon kiadós. 

Flódni receptje

Hozzávalók:

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 0.5 dl fehérbor
  • 1 csipet só
  • 25 dkg szilvalekvár

A mákos töltelékhez

  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg mazsola
  • 2.5 dkg vaj
  • 2 dl fehérbor
  • narancshéj

A diós töltelékhez

  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg mazsola
  • 2 dl fehérbor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt narancshéj

Almás töltelékhez

  • 1 kg alma
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl fehérbor
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet szitáld át, morzsold össze a vajjal. Gyúrd össze a cukorral, a sóval, a tojássárgájával és a borral. Csomagold fóliába, és, amíg a tölteléket elkészíted, pihentesd a hűtőben.
A töltelékhez a mákot öntsd le forró borral, add hozzá a cukrot, a mazsolát, a vajat, és reszeld bele a narancshéjat. A diós tölteléket is hasonlóan készítsd el. Arra ügyelj, hogy jó sűrű legyen, különben kifolyik a tésztából. Az almát reszeld le, keverd össze a cukorral, a fehérborral, és ízesítsd fahéjjal.


Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tésztát oszd öt egyenlő részre, és lisztezett felületen nyújts vékony lapokat. Fektesd az elsőt a tepsibe, majd kend rá a mákos masszát. Utána ismét egy tésztalap következik, arra pedig az almás töltelék kerül. A következő lapra a diós keveréket egyengesd. Teríts rá még egy tésztalapot, arra kanalazz szilvalekvárt. Végül tedd rá az utolsó lapot is. A tetejét szurkáld meg villával. Előmelegített sütőben, 150 fokon süsd aranybarnára körülbelül 45 perc alatt.

A flódnihoz hasonlóan a zserbó is jó minden alkalomra. A nagyi bevált receptjénél pedig nincs jobb. 

Ezt is szeretjük