Szaftos, fűszeres mexikói chilis bab: laktató és sűrű fogás
A mexikói chilis bab igazi férfias étel, ami nem azt jelenti, hogy mi, nők ne lehetnénk oda érte.

- A természet ihletet ad (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Extra dús, rugalmas, göndör fürtök hajsütő vas nélkül: így hasznosítsd újra a megmaradt műanyag szívószálakat »
- Gyönyörű cipők nyári kalandozásokhoz, ahogy még nem láthattad: a magyar márka kampányára mindenki felfigyel »
- A 47 éves Eva Longoria ezüst ruhában ragyogott a vörös szőnyegen: csodás ruhák a cannes-i filmfesztiválról »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Ennyi perc az ideális szex, mondják a kutatók - A többségnél a fele sincs meg
A chilis bab nem az a fogás, amit húsz perc alatt össze tudsz dobni: igaz, az előkészítési munkálatok nagyon rövid idő alatt megvannak. Ám ahhoz, hogy az ízek összeérjenek, legalább egy órát kell hagynod rotyogni a tűzhelyen. Az eredmény pedig laktató, szaftos egytálétel, amit garantáltan el kell majd máskor is készítened.
Mexikói chilis bab
Hozzávalók
- 50 dkg darált sertéscomb
- 3 doboz vörösbabkonzerv
- 1 doboz kukoricakonzerv
- 5 dl paradicsomlé
- 3 db koktélparadicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál chilis bab fűszerkeverék
- 1 teáskanál római kömény
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 db chilipaprika
- 1 kávéskanál cukor
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A hagymát pucold meg, vágd apróra, és egy nagyobb serpenyőben, a felhevített olajon dinszteld meg. Ha már kész, keverd hozzá a fűszerpaprikát, dobd rá a darált húst, és süsd fehéredésig.
A konzerveket csöpögtesd le, add a húshoz a babot, a kukoricát, a paradicsomokat, a fűszerkeveréket, a cukrot, a római köményt, a sót és a borsot, majd öntsd hozzá a paradicsomlevet. Keverd össze, fedd le, és lassú tűzön rotyogtasd az egészet körülbelül egy órán át, amíg a szósz besűrűsödik. Néha keverhetsz rajta egyet, de nem szükséges mellette állnod.
A chilit karikázd fel, a petrezselyemről szedd le a leveleket. Tálaláskor minden adagot díszíts néhány petrezselyemlevéllel, aki pedig az igazán csípőset szereti, pár szelet paprikát is kaphat a tányérjába. Friss kenyérrel az igazi, amivel nyugodtan tunkolhatod a sűrű szaftot.
Hús nélkül is készíthetsz chilis babot. A quinoa tökéletesen helyettesíti.
Még több recept