Szaftos, fűszeres mexikói chilis bab: laktató és sűrű fogás
A mexikói chilis bab igazi férfias étel, ami nem azt jelenti, hogy mi, nők ne lehetnénk oda érte.

mexikoi-chilis-bab
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A chilis bab nem az a fogás, amit húsz perc alatt össze tudsz dobni: igaz, az előkészítési munkálatok nagyon rövid idő alatt megvannak. Ám ahhoz, hogy az ízek összeérjenek, legalább egy órát kell hagynod rotyogni a tűzhelyen. Az eredmény pedig laktató, szaftos egytálétel, amit garantáltan el kell majd máskor is készítened.

Mexikói chilis bab

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 3 doboz vörösbabkonzerv
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • 5 dl paradicsomlé
  • 3 db koktélparadicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál chilis bab fűszerkeverék
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 1 kávéskanál cukor
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, vágd apróra, és egy nagyobb serpenyőben, a felhevített olajon dinszteld meg. Ha már kész, keverd hozzá a fűszerpaprikát, dobd rá a darált húst, és süsd fehéredésig.


A konzerveket csöpögtesd le, add a húshoz a babot, a kukoricát, a paradicsomokat, a fűszerkeveréket, a cukrot, a római köményt, a sót és a borsot, majd öntsd hozzá a paradicsomlevet. Keverd össze, fedd le, és lassú tűzön rotyogtasd az egészet körülbelül egy órán át, amíg a szósz besűrűsödik. Néha keverhetsz rajta egyet, de nem szükséges mellette állnod.

A chilit karikázd fel, a petrezselyemről szedd le a leveleket. Tálaláskor minden adagot díszíts néhány petrezselyemlevéllel, aki pedig az igazán csípőset szereti, pár szelet paprikát is kaphat a tányérjába. Friss kenyérrel az igazi, amivel nyugodtan tunkolhatod a sűrű szaftot.
Hús nélkül is készíthetsz chilis babot. A quinoa tökéletesen helyettesíti.

Ezt is szeretjük