A 8 legfinomabb fánk, amit még a farsangi időszakban el kell készítened
Ha farsang, akkor fánk minden mennyiségben és formában. Jobbnál jobb változatokat mutatunk.
A farsang a mulatozás, az evés-ivás időszaka. A disznóságok és a különféle káposztás ételek készítése mellett ez a fánksütés szezonja is. Dédanyáink a szalagosra esküdtek, és szorgosan dagasztottak, szaggattak. Családról családra szálltak a házi praktikák. A nagyi mindenkinek a lelkére kötötte, hogy csak szoba-hőmérsékletű hozzávalókkal szabad dolgozni, nehogy megfázzon a tészta. Továbbá először lefedve kell sütni, hogy tényleg szalagos legyen.
Akkor se tántorodj el a fánkkészítéstől, ha nem vagy túl rutinos a konyhában. Válassz könnyebben készíthető édességet! A forgácsfánkkal biztosan nem gyűlik meg a bajod. Érdemes továbbá kipróbálni az égetett tésztás sütiket és a villámgyorsan összeállítható gyümölcsös, túrós fánkokat is. Még tart a farsang, lesz időd kísérletezni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- tejszín
8 mennyei, tejszínes süti: ezeknek senki sem tud majd ellenállni
- kakaó
- kakaós csiga