A 8 legfinomabb fánk, amit még a farsangi időszakban el kell készítened
Ha farsang, akkor fánk minden mennyiségben és formában. Jobbnál jobb változatokat mutatunk.

szalagos-fank-kepes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A farsang a mulatozás, az evés-ivás időszaka. A disznóságok és a különféle káposztás ételek készítése mellett ez a fánksütés szezonja is. Dédanyáink a szalagosra esküdtek, és szorgosan dagasztottak, szaggattak. Családról családra szálltak a házi praktikák. A nagyi mindenkinek a lelkére kötötte, hogy csak szoba-hőmérsékletű hozzávalókkal szabad dolgozni, nehogy megfázzon a tészta. Továbbá először lefedve kell sütni, hogy tényleg szalagos legyen.     

Akkor se tántorodj el a fánkkészítéstől, ha nem vagy túl rutinos a konyhában. Válassz könnyebben készíthető édességet! A forgácsfánkkal biztosan nem gyűlik meg a bajod. Érdemes továbbá kipróbálni az égetett tésztás sütiket és a villámgyorsan összeállítható gyümölcsös, túrós fánkokat is. Még tart a farsang, lesz időd kísérletezni. 

Ezt is szeretjük