A 8 legfinomabb fánk, amit még a farsangi időszakban el kell készítened

Ha farsang, akkor fánk minden mennyiségben és formában. Jobbnál jobb változatokat mutatunk.

szalagos-fank-kepes
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A farsang a mulatozás, az evés-ivás időszaka. A disznóságok és a különféle káposztás ételek készítése mellett ez a fánksütés szezonja is. Dédanyáink a szalagosra esküdtek, és szorgosan dagasztottak, szaggattak. Családról családra szálltak a házi praktikák. A nagyi mindenkinek a lelkére kötötte, hogy csak szoba-hőmérsékletű hozzávalókkal szabad dolgozni, nehogy megfázzon a tészta. Továbbá először lefedve kell sütni, hogy tényleg szalagos legyen.     

Akkor se tántorodj el a fánkkészítéstől, ha nem vagy túl rutinos a konyhában. Válassz könnyebben készíthető édességet! A forgácsfánkkal biztosan nem gyűlik meg a bajod. Érdemes továbbá kipróbálni az égetett tésztás sütiket és a villámgyorsan összeállítható gyümölcsös, túrós fánkokat is. Még tart a farsang, lesz időd kísérletezni. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük