8 mennyei, tejszínes süti: ezeknek senki sem tud majd ellenállni
A tejszínhab lággyá, könnyűvé varázsolja az egyszerű süteményeket is. Ezeket garantáltan pillanatok alatt szétkapkodják a vendégeid.
Ha többre, másra vágysz, mint egy adag muffin vagy kevert tészta, készíts krémes vagy habos édességeket. Legyen szó leveles tésztás, piskótás változatról vagy pohárkrémről, a tejszín mindenhez illik. Önmagában, díszítésként, pudinghoz vagy a tésztába keverve is jó megoldás.
Bár habot verni mindenki tud, még a tapasztaltabb konyhatündéreknek is akadhat gondjuk a tejszínnel. Az egyik alapszabály, hogy jó hideg legyen felhasználáskor. A magasabb, legalább 30% zsírtartalmú tejszínnel biztosabbra mehetsz. Fixálóval vagy mascarponéval dúsítva keményebb állagú lesz, akár torta bevonására is tökéletes. Összegyűjtöttük azokat a sütiket, amelyekből nem hiányozhat a hab.
Képek: Getty Images.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- piskótatekercs