A hagyományos erdélyi zakuszka receptje: Ilka néni így teszi el télire
A paradicsom és a padlizsán nagyszerű páros. Erre remek bizonyíték az erdélyiek nagy kedvence, a zakuszka.
Összesen 264 találat.
A paradicsom és a padlizsán nagyszerű páros. Erre remek bizonyíték az erdélyiek nagy kedvence, a zakuszka.
Sütve még jobb! Így lesz igazán zamatos, intenzív ízű a paradicsom- és paprikakrémleves!
A gombócok nem esnek szét, a mártás ízletes. Ha így készíted a töltött paprikát, mindenki elégedett lesz.
A zamatos, bográcsos halászlével egy nagyobb társaság is jóllakik. Ezt a változatot nem kell passzírozni.
A színes, könnyed sopszka saláta remek kiegészítője lehet a grillezett vagy sült húsoknak, de önmagában is kitűnő.
A lecsó megunhatatlan nyári klasszikus. Néhány egyszerű hozzávalóval felturbózva még jobb.
Csak dobd a rácsra! A húsokhoz a grillezett zöldségköretnél jobbat nem is kívánhatsz.
Ha nyár, akkor Balaton és sült hekk! Ha nem jutsz el a magyar tenger partjára, kárpótold magad otthon egy jó adaggal.
Grillezett zöldségekből még finomabb a sültpaprika-krémleves.
A zöld gazpacho igazi vitaminbomba, amit percek alatt elkészítesz, és még a tűzhelyet is messziről elkerülheted.
A színes, ízes shakshukába több paradicsom kerül, mint paprika. A római köményt ki ne hagyd belőle!
A legjobb a szabadban sütni-főzni, a paprikás csirke bográcsban még ízletesebb lesz, és a sűrű szaftot kedvedre tunkolhatod.
Ebben az ízletes, kolbászos paprikás krumpliban szinte megáll a kanál.
Nem fogsz csalódni, ha a sertéskarajt spenóttal és sajttal töltve sütöd meg.
Minél többféle hal kerül bele, annál finomabb lesz a hagyományos karácsonyi halászlé.
A gazdag korhelyleves vitamindús savanyú káposztából készül, turbózd fel vele a szervezetedet!
Az ízletes lecsós harcsa fél óra alatt elkészül, és előzetes főzőtudás nélkül sem okoz nehézséget.
A zamatos, vitaminokban gazdag házi leveskockát sokféle ételbe felhasználhatod.
A sütőben sült sertéspörkölt még finomabb, mint a hagyományos.
A rántott rizses lecsó remek főétel vagy menő nyári sörkorcsolya is lehet.
Rengeteg módon főzhetsz töltött káposztát, a szabolcsi az egyik legjobb változat.
Az egyszerű és ezerarcú lecsó nyáron kihagyhatatlan. Havas Dóra receptjével pedig tökéletes lesz.
A paradicsomos padlizsánragu, avagy a caponata szaftos, zamatos és sokoldalúan felhasználható.
Ne csak az éttermekben egyél sültpaprika-krémlevest, főzd meg otthon egyszerűen!
Az előkészített lecsóalapból télen gyors és zamatos fogásokat készíthetsz.
Ha egy igazán magyaros, jóízű fogásra vágysz, ne késlekedj elkészíteni a lecsós húst.
Az izgalmas fűszerezésű, olajban eltett paprika szinte bármilyen húsos étel ízesítője lehet.
A töltött paprika friss alapanyagokból, sütőben sütve lesz igazán zamatos.
Ajvárral még finomabbak lesznek a grillételek, de a padlizsános, paprikás szósz kenyérre is kitűnő.
A miénktől kicsit eltérő lecsó buggyantott tojással sül.