Egyszerű, borsos tokány sok szafttal: a pörköltnél is finomabb
A borsos tokány hasonlóan készül, mint a pörkölt, csak szalonna is kerül bele, míg pirospaprika nem kell hozzá.

borsos-tokany
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Minden, amit a retinolról tudni kell: mire jó, és mit csinál pontosan a bőrrel? »

Újra divatos a 90-es évek kedvenc hajgumija, de nem mindegy, hogy viseled »

A legszebb pink rúzsok tavaszra: a babától az élénk rózsaszínig »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tokány régi nagy menzai kedvenc, sokféle változata van, borsós, borsos, gombás vagy éppen hentes. Mindegy, hogy melyiket választod, biztos, hogy mindenki elégedett lesz. A borsos tokány sertéslapockából és combból is nagyon finom, kellemesen fűszeres, és jó szaftos lesz. Kínálhatod főtt tésztával, rizzsel vagy akár nokedlivel. 

Borsos tokány

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg sertéshús
  • 15 dkg szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 teáskanál só
  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, papírtörlővel itasd le róla a nedvességet, és vágd vékony csíkokra. A vöröshagymát aprítsd fel, a zöldségeket is darabold fel. A csíkokra szelt szalonnát pirítsd meg, és a zsírján fonnyaszd meg a hagymát. Tedd hozzá a húst, és kevergetve süsd fehéredésig. Szórd meg sóval, borssal, rakd hozzá a zöldségeket, és öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen.
Közepes lángon, lefedve főzd addig, amíg a hús puha lesz, a víz pedig elfő. Ha szeretnéd sűríteni a szaftot, dobj hozzá egy evőkanál lisztet. Tálalás előtt szórd meg aprított petrezselyemmel, és a körettel együtt kínáld. 

A brassói is megunhatatlan, szaftos kedvenc. Csak ne spórolj a fokhagymával! 

Ezt is szeretjük