Egyszerű, borsos tokány sok szafttal: a pörköltnél is finomabb

A borsos tokány hasonlóan készül, mint a pörkölt, csak szalonna is kerül bele, míg pirospaprika nem kell hozzá.

borsos-tokany

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tokány régi nagy menzai kedvenc, sokféle változata van, borsós, borsos, gombás vagy éppen hentes. Mindegy, hogy melyiket választod, biztos, hogy mindenki elégedett lesz. A borsos tokány sertéslapockából és combból is nagyon finom, kellemesen fűszeres, és jó szaftos lesz. Kínálhatod főtt tésztával, rizzsel vagy akár nokedlivel. 

Borsos tokány

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg sertéshús
  • 15 dkg szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 teáskanál
  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, papírtörlővel itasd le róla a nedvességet, és vágd vékony csíkokra. A vöröshagymát aprítsd fel, a zöldségeket is darabold fel. A csíkokra szelt szalonnát pirítsd meg, és a zsírján fonnyaszd meg a hagymát. Tedd hozzá a húst, és kevergetve süsd fehéredésig. Szórd meg sóval, borssal, rakd hozzá a zöldségeket, és öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen.
Közepes lángon, lefedve főzd addig, amíg a hús puha lesz, a víz pedig elfő. Ha szeretnéd sűríteni a szaftot, dobj hozzá egy evőkanál lisztet. Tálalás előtt szórd meg aprított petrezselyemmel, és a körettel együtt kínáld. 

A brassói is megunhatatlan, szaftos kedvenc. Csak ne spórolj a fokhagymával! 

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük