Egyedényes csirkés fajita 30 perc alatt: csodás mexikói ízek a konyhádban
A csirkés fajita fantasztikus partikajaként ugyanúgy számításba jöhet, mint főfogásként.

csirkes-fajita
Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

15 ruhadarab ötvenféleképpen: így öltözködj változatosan kis gardróbból »

Gúnyolódni ment a divathétre, stílusikon lett belőle: imádták a fotósok »

Képeken a szezon legfontosabb esküvői trendje: ízléses, elegáns és gyönyörű »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mexikóiak egyik nagy kedvence a fajita, amihez a hozzávalókat serpenyőben vagy grillen sütik meg. Általában nagyobb méretű, puha tortillalapokban kínálják, és, mielőtt feltekerik, különféle szószokkal bolondítják meg. Minél több zöldséget teszel benne, annál izgalmasabb és csábítóbb lesz. Ha bírod a csípőset, a chilit se hagyd ki! 

Csirkés fajita

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg csirke
  • 15 dkg gomba
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 db póréhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 db lime
  • 1 db chilipaprika
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, vágd kisebb darabokra, és sózd be. A paprikákat csíkozd fel, és a hagymát aprítsd fel. Keverd össze az olívaolajat a lime levével, a köménnyel, a cukorral, az oregánóval és a zúzott fokhagymával. Rakd bele a húst és a paprikát, takard le, majd tedd a hűtőbe legalább két-három órára. 

Hevíts fel kevés olajat, pirítsd meg rajta a csirkemellet, tedd hozzá a paprikát, a megtisztított, felaprított gombát és a hagymát. Mehet hozzá a chili, és párold puhára körülbelül 10-15 perc alatt. Salsa vagy guacamole szósszal ízesítsd, és felforrósított tortillalapban kínáld!

A tortillatekercs mindig jó ötlet, hisz bármit tehetsz bele, amit megkívánsz. Készítsd el egészségesen!

Ezt is szeretjük