Sült paradicsomos paprikakrémleves: ezekkel a fűszerekkel a legjobb
Sütve még jobb! Így lesz igazán zamatos, intenzív ízű a paradicsom- és paprikakrémleves!

Sült paradicsomos paprikakrémleves: ezekkel a fűszerekkel a legjobb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sültparadicsom- és paprikakrémleves a mediterrán országok nagy kedvence. A zöldségek a sütéstől még intenzívebb ízűek lesznek, megkaramellizálódnak, fűszerekkel megbolondítva pedig páratlan élményt nyújtanak. A krémes leves hidegen, melegen, pirított zsemlekockával, focacciával is tökéletes.  

Sültparadicsom- és paprikakrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg paprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 ág bazsalikom
  • 1 ág kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomot, a paprikát és a hagymát mosd meg, vágd félbe, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a bazsalikommal, a kakukkfűvel, sóval és borssal, majd locsold meg vele a zöldségeket. A kezeddel össze is forgathatod. Tedd forró sütőbe, és 200 fokon süsd 25-30 percig.
 

Amikor a zöldségek puhák, rakd egy lábosba, pürésítsd botmixerrel, öntsd fel hat deci vízzel, majd morzsold bele a leveskockát. Főzd forrástól számítva 10 percig. Közben kóstold meg, ha szükséges, rakj még hozzá fűszert. Tálaláskor tejföllel, tejszínnel is gazdagíthatod. 

Ezt is szeretjük