Nyári, zöld gazpacho - Fogyaszt, felpörget, és még főzni sem kell
A zöld gazpacho igazi vitaminbomba, amit percek alatt elkészítesz, és még a tűzhelyet is messziről elkerülheted.


- A legfurább ruhák a Golden Globe-ról: Margot Robbie úgy gondolta, hogy egy szimpla tavaszi ruha is elég lesz »
- Az 56 éves Monica Bellucci nem csak gyönyörű nő, hanem észbontóan stílusos: így kell viselni a feketét »
- A legszebb ruhák a Golden Globe-ról: az 51 éves Catherine Zeta-Jones ellopta a show-t a ruhájával »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Meghan új frizurája telitalálat: az állapotos hercegné gyönyörűen fest a friss felvételen
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
- Heti horoszkóp március 1-től 7-ig: a Szűz váratlan fordulatra, a Bika jó hírre számíthat
Nincs is jobb nyáron egy nagy adag frissítő és egészséges levesnél! A spanyolok kedvence, a gazpacho pont kapóra jön. A piros mellett próbáld ki a zöld változatot is. Elég csak összeturmixolni a hozzávalókat, és mehet a hűtőbe. A szuperegészséges és zamatos fogás annyi vitamint tartalmaz, hogy bőven lesz energiád egész nap. Sőt, segít eltüntetni a felesleges kilókat is.
Zöld gazpacho
Hozzávalók:
- 2 db uborka
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 db avokádó
- 0.5 db póréhagyma
- 2 db fokhagyma
- 3 szál petrezselyem
- 2 szál bazsalikom
- 1.5 dl víz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
Hosszában vágd félbe az uborkákat, majd kockázd fel. A paprika magjait szedd ki, és karikázd fel. Vágd kisebb darabokra a hagymát, és pucold meg a fokhagymát. Az avokádó héját távolítsd el, és a magját szedd ki. Rakd a zöldségeket egy aprítógépbe, majd kezdd pépesíteni. Kicsit később tedd hozzá a bazsalikom és a petrezselyem leveleit, az olívaolajat, a sót, majd mixeld tovább. Közben öntsd hozzá a citromlevet és több részletben a vizet, majd pürésítsd teljesen.
Kóstold meg, és ízlés szerint szórj még hozzá fűszert, ha kell. Ha azonnal tálalod, tégy hozzá jégkockát, vagy rövid hűtés után fogyaszd. Kiváló grillezett hús mellé is, vagy akár krutonnal.

Még több recept