Fűszeres, sült paprika üvegben eltéve: fantasztikus savanyúság
Ha unod az uborka- vagy a káposztasalátát, egy kis változatosságot jelenthet a fűszeres, sült paprika.
Kápia, pritamin vagy akár chili paprikából is elkészítheted a kitűnő savanyúságot. Hagyhatod egészben, vagy el is vagdoshatod. Ha a paprikát grillen sütöd meg, sokkal finomabb lesz az íze. Érdemes kisebb üvegekbe rakni, mert felbontás után gyorsan el kell fogyasztani. Kedvenc főfogásaid mellé ugyanolyan jól jön a fűszeres, sült paprika, mint szendvicshez.
Fűszeres, sült paprika
Hozzávalók
- 4 kg paprika
- 1 fej fokhagyma
- 1 l víz
- 10 szem bors
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál almaecet
- 2 dl olívaolaj
- 2 evőkanál só
Elkészítés:
A paprikát alaposan mosd meg, csumázd ki, csepegtesd le, és grillezd vagy süsd meg sütőben mindkét oldalát 15 perc alatt. Ha le akarod húzni a héját, rakd egy nagy tálba, és takard le. Így felpuhul, és könnyen megpucolod. Amennyiben szeretnéd, fel is vághatod kisebb darabokra.
Langyosítsd meg a vizet, keverd össze a sóval, a cukorral, az ecettel, a borssal, a zúzott fokhagymával, az olajjal, és öntsd a paprikára. Szórhatsz még rá zöldfűszert, petrezselymet vagy rozmaringot is. Jól fedd le, és pihentesd legalább egy éjszakán át. Másnap töltsd a paprikát alaposan kimosott, csírátlanított üvegekbe. Ügyelj, hogy a lé ellepje a paprikát.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept