Sütőben sült zöldségek friss fűszernövényekkel: finomak és energetizálnak
A fűszeres páctól finom szaftosak lesznek a sütőben sült zöldségek, melyek magukban fogyasztva is kiválóak, de köretként is tálalhatod.

sult-fuszeres-zoldsegek-recept
Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Tökéletesen ráncba szedett szemöldök: sminkes mutatja meg, mit szabad, és mit nem »

Elképesztő módon segíti a bőrmegújulást: a kalcium ráncok ellen is jó »

Farmerek nőiesen: így viseld a legmenőbb fazonokat nyár végén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ennél egyszerűbb módja nincs is a köret készítésének. Pucold meg a zöldségeket, és rakd tepsibe, majd öntsd le fűszeres keverékkel. Nagyon ízletes lesz a végeredmény, és diéta alatt is eheted. Ha van lehetőséged, lila burgonyát is rakj a többi zöldség közé, még jobban feldobja a szín- és ízkavalkádot! A hozzávalókat variálhatod, csak arra ügyelj, hogy olyan zöldségeket válogass össze, amik nagyjából azonos idő alatt sülnek meg.

Sütőben sült zöldségek

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg kelbimbó
  • 1 csokor spárga
  • 2 db paprika
  • 2 db édesburgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, mosd meg jó alaposan, és vágd fel körülbelül egyenlő nagyságú darabokra. Öntsd egy tálba az olívaolajat, add hozzá a citromlét, fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, kakukkfűvel és rozmaringgal.
Rendezd a zöldségeket egy nagyobb tepsibe, de ne zsúfold túl. Öntsd le a fűszeres keverékkel, kézzel kicsit forgasd össze, hogy mindenhova jusson olaj. Önthetsz még a zöldségekre kevés vizet is. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Félidőben forgasd át a zöldségeket. Amikor puhák, és kezdenek színesedni, kiveheted a sütőből.

Ha újítanál, szórj a zöldségekhez fahéjat! Nem a megszokott és nagyon finom lesz.

Ezt is szeretjük