Klasszikus lecsós szelet: csirkemellből is szaftos és omlós lesz

A békebeli lecsós szelet megunhatatlan főétel. Tepsiben összesütve még gazdagabb ízeket kapsz.

Lecsós szelet recept
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A lecsó számtalan módon asztalra kerülhet: tojással, kolbásszal, vagy úgy, ahogy a franciák készítik, tepsiben sütve, netán hússal tálalva. A friss zöldségek és a puha csirke harmonikus összhangja bárkit elkápráztat. Ha bírod a csípős ízeket, ne hagyd ki a chilit vagy a hegyes erős paprikát se! 

Lecsós szelet

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 szelet csirkemell
  • 5 db közepes paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • csípős paprika (opcionális)
  • petrezselyem a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A paprikákat, a paradicsomot és a vöröshagymát tisztítsd meg, majd vágd fel a zöldségeket vékony szeletekre, a fokhagymát zúzd össze. A csirkemellet mosd meg, és itasd le róla a vizet papírtörlővel. Kicsit klopfold ki a szeleteket, sózd, borsozd, majd kevés olajon süsd meg oldalanként 2-2 percig.

 

Vedd ki a húst, ha szükséges, tegyél még zsiradékot a serpenyőbe vagy a lábosba. Dobd bele a vöröshagymát, és párold üvegesre. Mehet hozzá a zúzott fokhagyma, a paprika és a paradicsom is. Fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával. Keverd össze, hogy az illatos fűszerek jól átjárják a zöldségeket, és párold pár percig, amíg kicsit megpuhulnak.
 

Ezt követően rendezd a csirkemelleket olajjal kikent tepsibe, és kanalazd a szeletekre a lecsós alapot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd a húst körülbelül 30 percig. Tálaláskor a lecsós szeletet petrezselyemmel is megszórhatod. 

8 lecsóvariáció a nagyvilágból: próbáld ki más nemzetek változatait

Paprika, paradicsom és hagyma, ez a hármas a lecsó alapja, mely nem csak a magyar konyhában népszerű, más nemzetek is büszkék a saját változatukra.

Elolvasom
Ezt is szeretjük