Ízes, házias kolbászos lecsó sok szafttal: lesz mit tunkolni a tányérból
Nyár közepén friss, édes paradicsomból és harsogó paprikából a legfinomabb a házias, kolbásszal gazdagított lecsó.

A lecsót szinte mindenki másként készíti, és mindenkinek van hozzá jól bevált receptje. Három fő összetevője a paprika, a paradicsom és a hagyma. Ezeken kívül kerülhet bele cukkini, szalonna, üthetsz rá tojást, összekeverheted rizzsel. Érdemes füstölt kolbászt is tenni rá, hogy még karakteresebb legyen az íze.
Kolbászos lecsó receptje
Hozzávalók
- 1.5 kg paprika
- 1 kg paradicsom
- 40 dkg füstölt kolbász
- 3 db vöröshagyma
- 1 teáskanál erős paprikakrém
- 1 evőkanál zsír
- só
- bors
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan mosd meg. A paradicsomot vágd fel kisebb darabokra, a vöröshagymát és a paprikát szeld vastagabb csíkokra. A kolbászt karikázd fel.
Egy serpenyőben olvaszd fel a zsírt, add hozzá a vöröshagymát, és pár perc alatt fonnyaszd meg, majd mehet hozzá a paprika. Amikor már félpuhára párolódik, dobd hozzá a paradicsomot, és ízlés szerint sózd, borsozd. Kicsit később rakd hozzá a kolbászt. Ha szereted, adj hozzá erőspaprika-krémet. Óvatosan keverd össze, majd párold tovább, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak, és a paradicsom se essen szét. Tálaláskor még megszórhatod zöldfűszerekkel, snidlinggel is.
A franciák lecsóját is feltétlenül kóstold meg! A padlizsán kihagyhatatlan belőle.

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept