Zamatos, pikáns korhelyleves: a tökéletes őszi-téli immunerősítő
A gazdag korhelyleves vitamindús savanyú káposztából készül, turbózd fel vele a szervezetedet!

Zamatos, pikáns korhelyleves: a tökéletes őszi-téli immunerősítő
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy jóféle korhelyleves nemcsak egy átbulizott éjszaka után kiváló, de influenzaszezon előtt is jól jön. A magyaros fűszerezésű káposztaleves sok-sok füstölt hússal mindig jólesik, ráadásul olyan gazdag, hogy nem is nagyon kívánsz utána mást.

Korhelyleves receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 db kisebb füstölt csülök
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál fűszerkömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A füstölt csülköt rakd valamivel több vízbe, mint amennyi ellepi, és áztasd legalább fél-egy órán át attól függően, hogy mennyire füstös és sós. Ezt követően vágd kisebb darabokra. A káposztát hideg vízben alaposan mosd át. Kicsit meg is vághatod, hogy ne legyenek túl hosszúak a szálak. Rakd a húst és a káposztát is egy nagyobb edénybe, és engedd fel úgy, hogy a víz mindent ellepjen. Tedd hozzá az aprított hagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával és köménnyel.
 

Addig főzd, míg puha nem lesz a káposzta és a hús. Ez körülbelül egy-másfél óra. Ekkor a tejfölt keverd össze a liszttel és kevés főzőlével, majd öntsd a forrásban lévő leveshez. Forrald össze öt-tíz perc alatt. Tálaláskor tejföllel ízesítsd. Karikára vágott füstölt kolbászt is tehetsz bele.

Ezt is szeretjük