Zamatos, pikáns korhelyleves: a tökéletes őszi-téli immunerősítő
A gazdag korhelyleves vitamindús savanyú káposztából készül, turbózd fel vele a szervezetedet!

Zamatos, pikáns korhelyleves: a tökéletes őszi-téli immunerősítő
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

Csodát tesz a bőrrel a rozmaringolaj, ha így használod: élénkíti a bőrt és csökkenti a ráncokat »

Jobban feszesíti a nyakat, mint a krémek: pár perces arctorna toka ellen »

Divatos dzsekik hideg napokra, 15 ezer forint alatt: vagány, meleg, mégis nőies fazonok a kínálatból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy jóféle korhelyleves nemcsak egy átbulizott éjszaka után kiváló, de influenzaszezon előtt is jól jön. A magyaros fűszerezésű káposztaleves sok-sok füstölt hússal mindig jólesik, ráadásul olyan gazdag, hogy nem is nagyon kívánsz utána mást.

Korhelyleves receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 db kisebb füstölt csülök
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál fűszerkömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A füstölt csülköt rakd valamivel több vízbe, mint amennyi ellepi, és áztasd legalább fél-egy órán át attól függően, hogy mennyire füstös és sós. Ezt követően vágd kisebb darabokra. A káposztát hideg vízben alaposan mosd át. Kicsit meg is vághatod, hogy ne legyenek túl hosszúak a szálak. Rakd a húst és a káposztát is egy nagyobb edénybe, és engedd fel úgy, hogy a víz mindent ellepjen. Tedd hozzá az aprított hagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával és köménnyel.
 

Addig főzd, míg puha nem lesz a káposzta és a hús. Ez körülbelül egy-másfél óra. Ekkor a tejfölt keverd össze a liszttel és kevés főzőlével, majd öntsd a forrásban lévő leveshez. Forrald össze öt-tíz perc alatt. Tálaláskor tejföllel ízesítsd. Karikára vágott füstölt kolbászt is tehetsz bele.

Ezt is szeretjük