A kihagyhatatlan karácsonyi halászlé: régi családi recept alapján
Minél többféle hal kerül bele, annál finomabb lesz a hagyományos karácsonyi halászlé.

- Ez az egyszerű sminktrükk terjed most a neten: Kate Moss szexi gödröcskéit te is az arcodra varázsolhatod »
- Ultranőies rövid frizurák, ha valami különlegesen újra vágysz: könnyen formázható, sikkes fazonok nyárra »
- Nőies nyári szettek a legstílusosabb 50 feletti bloggerektől: karcsúsító, alakformáló tippjeiket imádják az Instán »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
Ha máskor nem, karácsonykor szinte biztos, hogy kerül halászlé a családi asztalra. A klasszikus változat pontyból készül, az alaplé pedig többféle apró halból: keszegből, harcsából, kárászból. Ne sajnáld belőle a hagymát és a kiváló minőségű pirospaprikát. Tálalásnál pedig legyen kéznél csípőspaprika.
Karácsonyi halászlé
Hozzávalók 8 személyre
- 1 kg tisztított ponty
- 50 dkg apró hal
- 1 db harcsafej
- 2 db hagyma
- 3 evőkanál pirospaprika
- 2 dl vörösbor
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- só
- bors
Elkészítés:
Ha szükséges, a pontyot pucold meg, amennyiben szeretnéd, a bőrt is nyúzd le, majd szeleteld fel. Alaposan mosd meg, sózd be, és tedd a hűtőbe egy órára. Az aprólékot a keszegekkel, a fejekkel és farkakkal, belsőségekkel pakold egy lábosba, öntsd fel annyi vízzel, hogy a halakat éppen ellepje. Mehet hozzá a kis darabokra vágott hagyma, a paradicsom, a paprika, és fűszerezd sóval, borssal, majd szórd hozzá a pirospaprikát.
Tedd a tűzre, és főzd szét körülbelül másfél óra alatt. Ha ez megvan, passzírozd át a sűrűjét paradicsompasszírozón vagy szitán. Rakd vissza az edénybe, önts hozzá egy liter vizet és két deci bort. Ismét forrald fel. Közben rakd hozzá az ikrát, a tejet és a halszeleteket. Főzd öt-tíz percig, vedd le a tűzről, és már tálalhatod is.

Még több recept