A kihagyhatatlan karácsonyi halászlé: régi családi recept alapján
Minél többféle hal kerül bele, annál finomabb lesz a hagyományos karácsonyi halászlé.

A kihagyhatatlan karácsonyi halászlé: régi családi recept alapján
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Villámgyorsan eltűnik a pattanás nyoma: pár óra alatt hat a természetes szer »

Gyönyörű nő lett az egykori gyereksztárból: 20 évesen rá sem ismerünk »

Ha hordasz melltartót, ezeket a trükköket ismerned kell – Megkönnyítik az életed »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha máskor nem, karácsonykor szinte biztos, hogy kerül halászlé a családi asztalra. A klasszikus változat pontyból készül, az alaplé pedig többféle apró halból: keszegből, harcsából, kárászból. Ne sajnáld belőle a hagymát és a kiváló minőségű pirospaprikát. Tálalásnál pedig legyen kéznél csípőspaprika.

Karácsonyi halászlé

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1 kg tisztított ponty
  • 50 dkg apró hal
  • 1 db harcsafej
  • 2 db hagyma
  • 3 evőkanál pirospaprika
  • 2 dl vörösbor
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a pontyot pucold meg, amennyiben szeretnéd, a bőrt is nyúzd le, majd szeleteld fel. Alaposan mosd meg, sózd be, és tedd a hűtőbe egy órára. Az aprólékot a keszegekkel, a fejekkel és farkakkal, belsőségekkel pakold egy lábosba, öntsd fel annyi vízzel, hogy a halakat éppen ellepje. Mehet hozzá a kis darabokra vágott hagyma, a paradicsom, a paprika, és fűszerezd sóval, borssal, majd szórd hozzá a pirospaprikát.

Tedd a tűzre, és főzd szét körülbelül másfél óra alatt. Ha ez megvan, passzírozd át a sűrűjét paradicsompasszírozón vagy szitán. Rakd vissza az edénybe, önts hozzá egy liter vizet és két deci bort. Ismét forrald fel. Közben rakd hozzá az ikrát, a tejet és a halszeleteket. Főzd öt-tíz percig, vedd le a tűzről, és már tálalhatod is.
 

Ezt is szeretjük