Zamatos, sűrű paprikás krumpli sok lével: tűzhelyen, bográcsban is főzheted
Ebben az ízletes, kolbászos paprikás krumpliban szinte megáll a kanál.

Zamatos, sűrű paprikás krumpli sok lével: tűzhelyen, bográcsban is főzheted
Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Izmos has és kerek popsi percek alatt: megosztja a módszer a netezőket »

Ezt a sminket készítsd el, ha bulizni mész: nem erős, de pont elég »

Agyő, pattanás, helló, üde arcbőr: ennyi mindenre jó egy üvegcse rózsavíz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nagyobb társaságra kell főznöd, a paprikás krumpli lehet a megmentőd. A magyaros fogásból ne spórold ki a fűszereket. Ha szereted a pikánsabb ízeket, tehetsz bele csípős kolbászt is. Az sem baj, ha kicsit szétfő a krumpli, mert úgy még sűrűbb lesz a szaft. Friss kenyérrel, uborkával fantasztikus egytálétel. Ha teheted, bográcsban készítsd el.

Hozzávalók:

  • 2.5 kg krumpli
  • 40 dkg kolbász
  • 20 dkg szalonna
  • 3 db vöröshagyma
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 3 db babérlevél
  • 3 evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál fűszerkömény
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Ha bográcsban készíted, rakj tüzet, és kezdd melegíteni az edényt. Tedd bele a kis darabokra vágott szalonnát, süsd meg, majd dobd hozzá az aprított vöröshagymát. Amikor üveges, mehet hozzá a préselt fokhagyma, a felkarikázott kolbász, majd kevergetve pirítsd még pár percig. Húzd le a tűzről, és szórd meg pirospaprikával. Önts hozzá kevés vizet, és fedő alatt rotyogtasd.

Pucold meg, és darabold fel a krumplit. Dobd a bográcsba, majd ízesítsd sóval, borssal, köménnyel, babérlevéllel, rakd bele a paradicsomot és paprikát. Öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen, és főzd puhára a krumplit. Közben ne kevergesd, csak rázogasd a bográcsot.

Ezt is szeretjük