Karcsúsító zöldséges rizs sok brokkolival: ettől nem fogsz meghízni
Nincs benne hús, mégis megállja főételként is a helyét az egzotikus ízvilágú zöldséges rizs.

zoldseges-rizs
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Arcfiatalítás szike nélkül: mintha retusálná a bőrt a lézeres arckezelés »

A kockás szoknya a szezon nagybetűs kedvence: bitang jól variálható, és mindig stílusos »

Ashley Benson új bob frizurája hozza az ősz hangulatát: érdemes lemásolni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zöldséges rizs gyors, egészséges és finom. Úgy laksz jól, hogy közben nem kell aggódnod a súlyod miatt. Maradék rizs felhasználására is tökéletes ez az étel. A brokkoli mellett bármilyen otthon fellelhető zöldséget is hozzátehetsz. Minél többfélét használsz, annál színesebb és finomabb lesz a végeredmény. Ha szereted és bírod a chilit, ne spórold ki.

Zöldséges rizs

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg rizs
  • 1 fej kis brokkoli
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 szál zöldhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db leveskocka
  • gyömbér
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A rizst mosd át többször. Egy wokban vagy serpenyőben hevíts olajat, és szórd bele a rizst, majd kevergesd, amíg kifehéredik és szinte átlátszóvá válik. Önts rá dupla mennyiségű vizet, és kis lángon, egyszer-kétszer megkeverve párold puhára. Közben egy másik edényben is hevíts olajat, és rakd bele az aprított hagymát. Dinszteld meg, majd tedd hozzá a fokhagymát, azzal is süsd egy kicsit. Amikor kezd színesedni, mehet hozzá a megmosott, rózsákra szedett brokkoli.

Öntsd fel négy deci vízzel, morzsold bele a leveskockát, ízesítsd sóval, borssal, gyömbérrel, és párold 10-15 percig. Amikor már majdnem minden puha, add hozzá a csíkokra vágott paprikát. Ha elfő a leve, vedd le a tűzről és keverd hozzá a párolt rizst. Tálaláskor üthetsz a tetejére tojást, vagy megszórhatod reszelt sajttal, zöldhagymával.

A brokkoli csirkemellel és tejfölös szószban is isteni. Az ízek tökéletes harmóniában vannak egymással.

Ezt is szeretjük