Hideg, ízletes lecsókrémleves pofonegyszerűen: így még sosem kóstoltad a lecsót
A lecsókrémleves akkor az igazi, ha napérlelte, friss, édes paradicsomból készíted.

Hideg, ízletes lecsókrémleves pofonegyszerűen: így még sosem kóstoltad a lecsót
Ez is érdekelhet

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Hosszabb életű és illatosabb ruhák az Ariel új mosókapszuláival (x)

Minden második negyven feletti nőt érint a betegség: mégis tabutémának számít (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

beauty and style

Szupernőies nyári szoknyák, testalkat szerint: széles csípőre és rövid lábakra is van jó fazon »

Ínycsiklandó fehérjeturmix, amitől egész nap pörög az anyagcsere »

Készítsd el a szezon legmenőbb karkötőjét: csak 10 perc, és olcsóbb, mint a bolti »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hogy ez eddig miért nem jutott az eszedbe? Pedig nagyon egyszerű és ízletes, ráadásul csak egy kicsit kell változtatni az eredeti lecsórecepten. Pirított kolbászkarikákkal, virslivel még laktatóbbá teheted. Használj hozzá minél többféle színű zöldséget. Télen sem kell nélkülöznöd, a most eltett lecsóalapból is tökéletes lesz. 

Lecsókrémleves

Hozzávalók:

  • 10 dkg szalonna
  • 6 db paradicsom
  • 4 db paprika
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket mosd meg, a paradicsomot szeleteld fel. A paprikát csumázd ki, szedd ki a magját, és darabold fel. A szalonnát vágd kis kockákra, és egy lábosban süsd ki a zsírját. Rakd  hozzá az aprított vöröshagymát, és pirítsd meg. Tedd hozzá a paprikát, a paradicsomot, majd dobd hozzá a sót és a borsot. Fedő alatt párold puhára körülbelül 30 perc alatt.
Amikor a zöldségek már puhák, húzd le a lángról, és pépesítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, hogy jó selymes legyen. Amennyiben túl sűrű, hígíthatod még vízzel. Ha szeretnéd, szűrőn még átpasszírozhatod.  

Ezt is szeretjük