Hideg, ízletes lecsókrémleves pofonegyszerűen: így még sosem kóstoltad a lecsót
A lecsókrémleves akkor az igazi, ha napérlelte, friss, édes paradicsomból készíted.

Hideg, ízletes lecsókrémleves pofonegyszerűen: így még sosem kóstoltad a lecsót
Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Idén cseréld a télikabátot fürdőrucira – Ezért érdemes Thaiföldre utaznod! (x)

beauty and style

Photoshop nélkül a 47 éves modell: nem szabályos szépség, mégis imádja a kamera »

Kim Basinger unokahúgát szűk és kivágott partiruhákban fotózták »

Milyen típusú a hajad? Ez a fajta hajgumi illik hozzá a legjobban »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hogy ez eddig miért nem jutott az eszedbe? Pedig nagyon egyszerű és ízletes, ráadásul csak egy kicsit kell változtatni az eredeti lecsórecepten. Pirított kolbászkarikákkal, virslivel még laktatóbbá teheted. Használj hozzá minél többféle színű zöldséget. Télen sem kell nélkülöznöd, a most eltett lecsóalapból is tökéletes lesz. 

Lecsókrémleves

Hozzávalók:

  • 10 dkg szalonna
  • 6 db paradicsom
  • 4 db paprika
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket mosd meg, a paradicsomot szeleteld fel. A paprikát csumázd ki, szedd ki a magját, és darabold fel. A szalonnát vágd kis kockákra, és egy lábosban süsd ki a zsírját. Rakd  hozzá az aprított vöröshagymát, és pirítsd meg. Tedd hozzá a paprikát, a paradicsomot, majd dobd hozzá a sót és a borsot. Fedő alatt párold puhára körülbelül 30 perc alatt.
Amikor a zöldségek már puhák, húzd le a lángról, és pépesítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, hogy jó selymes legyen. Amennyiben túl sűrű, hígíthatod még vízzel. Ha szeretnéd, szűrőn még átpasszírozhatod.  

Ezt is szeretjük