
Tepsis, paradicsomos-paprikás csirkecomb: az utolsó falatig leszopogatod
A paradicsomos-paprikás csirkecomb kiadós, ízletes, és nem is tudnád elhibázni. Újra és újra el fogod készíteni.


Ha a tepsis húsokat részesíted előnyben, ettől a paprikás-paradicsomos csirkecombtól is biztosan összefut a nyál a szádban. Omlós, szaftos, és nem túl időigényes elkészíteni. Tökéletes mellé a rizs vagy bulgur, de krumplival is kitűnő. Míg a sütőben sül, addig bármelyiket össze tudod dobni.
Paradicsomos-paprikás csirkecomb
Hozzávalók
- 1 kg csirkecomb
- 30 dkg koktélparadicsom
- 20 dkg paradicsompüré
- 10 dkg olívabogyó
- 0.5 dl olaj
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
- bazsalikom
Elkészítés:
Jó alaposan öblítsd le a zöldségeket és a combokat. A koktélparadicsomokat vágd félbe, a paprikákat csumázd ki, karikázd fel. Keverd össze az olajat a sóval, a borssal és az aprított bazsalikommal, majd forgasd bele a csirkecombokat. Kevés zsiradékkal kenj ki egy tepsit, és fektesd bele a húsokat, oszlasd el rajtuk a zöldségeket, és kend el rajtuk a paradicsompürét. Rakj még hozzá rozmaringot. Locsold meg kevés vízzel.
Dugd be előmelegített sütőbe fél órára, majd dobd rá az olívabogyót. Süsd még 15-20 percig. Amennyiben szükséges, a végén nagyobb lángon piríthatod is. Ha könnyen belemegy a hústű, és nem folyik ki belőle zavaros lé, kiveheted.


Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept