A hagyományos töltött paprika paradicsomszószban, jó magyarosan
A gombócok nem esnek szét, a mártás ízletes. Ha így készíted a töltött paprikát, mindenki elégedett lesz.

A hagyományos töltött paprika paradicsomszószban, jó magyarosan
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A magyaros töltött paprika a nyár kedvenc egytálétele, szinte megunhatatlan. Használd ki, hogy most friss paprikából készítheted. Érdemes a főzéshez vastagabb aljú edényt használni, abban nem sül le a mártás. A töltelékhez a rizst nem kell előfőzni. Ne kevergesd, csak rázogasd, hogy ne essenek szét a gombócok.

Hozzávalók:

  • 70 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg sűrített paradicsom
  • 12 dkg rizs
  • 8 db TV paprika
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 db tojás
  • bors
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon fonnyaszd meg. A darált húst rakd egy tálba, add hozzá a rizst, a hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, egy evőkanál pirospaprikát, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Dolgozd össze jó alaposan. A paprikát mosd meg, a magot és a szárát távolítsd el. A keletkezett üregbe nyomkodd a tölteléket, de ne tömd meg nagyon, mert akkor a paprika főzés közben megreped. Ha marad húsmassza, abból enyhén nedves kézzel formázz gombócokat.

Egy nagyobb lábosba önts egy liter vizet, majd rakd bele a sűrített paradicsomot. Kezdd főzni, ha felforr, pakold bele a paprikákat és a gombócokat. Főzz mindent puhára körülbelül 50 perc alatt. Amikor a paprikák ráncosak, biztos, hogy megfőttek. Szűrőkanállal óvatosan szedd ki a töltelékeket. Az olajból és a lisztből készíts zsemleszínű rántást, rakd hozzá a maradék egy evőkanál pirospaprikát, és engedd fel hideg vízzel. Lassan, kevergetve öntsd a paradicsomos lébe. Cukrozd meg ízlés szerint, rakd vissza a paprikákat és a gombócokat, majd forrald össze pár perc alatt. Tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel.

Ezt is szeretjük