Innen a legszebb a Dunakanyar panorámája: a PICK új körtúráin a ValMar dalait is meghallgathatod

Három új körtúra várja a kirándulókat: a Visegrádi-hegységben, a Badacsonyon és a Mecsekben járhatod be a PICK Bordó körtúrákat.

PICK Bordó körtúrák
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A természetben töltött idő feltölti az embert, az így végzett testmozgás temérdek egészségügyi előnnyel bír mind fizikailag, mind szellemileg. De vajon tud ez a hobbi trendi lenni a fiatal generáció körében is?

Most három új, felejthetetlen panorámákkal kecsegtető útvonallal gazdagodtak az ország leggyönyörűbb kirándulóhelyei: a PICK Bordó körtúrák a Visegrádi-hegység, a Badacsony és a Mecsek varázslatos helyszínein kalauzolnak el.

A tavaszi kellemes, melengető napsütésben rengetegen nyúlnak a túrabakancsokért, az egyre élénkebb természet szinte csalogat a felfedezésre. A kirándulás ideális mozgás, hiszen amellett, hogy változatos és megunhatatlan, nem kell hozzá más, csak egy strapabíró, kényelmes lábbeli, réteges öltözet, no meg néhány finom szendvics a hátizsákban.

PICK Bordó körtúrák

Az országot behálózzák a turistautak, melyekből bárki könnyen kiválaszthatja az aktuális kedvéhez, céljához, erőnlétéhez illő terepet és távot. Most ráadásul három új PICK Bordó körtúra útvonalat is bejárhattok, melyet a PICK a Magyar Természetjáró Szövetséggel közösen alakított ki három népszerű kirándulóhely közelében.

Farkas Péter, a szövetség kommunikációs és informatikai igazgatója elmondta, a körtúrák megtervezésénél fontos szempont volt, hogy az emberek kétharmada a legfeljebb 10 kilométeres távokat részesíti előnyben. A Dobogókőről induló, az ismert főcsapásról kissé letérő körtúra 8,4 kilométer hosszan vezet. A Mecsekben, a Misina környékén környékét 10,9 kilométer hosszan járja be a jelölt út, míg a harmadik a Badacsony tetejét járja be, utóbbi 4,4 kilométeres távjával teljesen kezdő túrázóknak, a Balatonnál nyaralóknak is bátran ajánlott.

A PICK Bordó túraútvonalak megtalálhatók a Természetjáró.hu-n és a Természetjáró mobilappban is, rögzíthető és megosztható formában. A helymeghatározást engedélyezve, mobilon követhető végig a túra. Külön érdekességként a legszebb kilátásokat nyújtó helyeket úgynevezett szendvicspontokként jelölték a túraleírásban, hiszen őszintén: van-e jobb hely a csomagolt elemózsia elfogyasztására, mint egy lélegzetelállító panorámapont?

A dobogókői kampánynyitón Szokolai Júlia, a Bonafarm Csoport húságazatának stratégia és marketing igazgatója elmondta, mivel sok kiránduló hátizsákjában ott lapul egy-egy PICK téliszalámis szendvics, a mozgás és a közösségi élmények együttesét állították most a cég tavaszi kommunikációjának középpontjába.

Több mint 150 éves magyar márkaként a PICK egy felelős, nagy dobásra is elszánta magát: nem pusztán általánosan szeretnék a természetjárást népszerűsíteni az új körtúrák kijelölésével, de a fiatalabb generációkat is igyekeznek megszólítani, kimozdítani a kütyük világából, bemutatni számukra, mennyire értékes a természetben a családdal, barátokkal töltött, minőségi idő. A fontos cél érdekében csatlakozott a kampányhoz a népszerű ValMar együttes, azaz Valkusz Milán és Marics Peti duója.

A fiúk nemcsak saját közösségi oldalaikon népszerűsítik a kezdeményezést és mesélnek gyerekkoruk szalámis szendvicses ízélményeiről, de külön akusztikus hangszerelésű dalokkal is készültek, melyeket csak ezen a három túraútvonalon lehet meghallgatni, így igazán exkluzív tartalmakat élvezhetnek azok, akik bejárják a túrákat. A számokat a kampány honlapján lehet meghallgatni, de azok csak a túraútvonalak jelölt pontjain tartózkodva érhetők el. A zenészek közösségi platformjain ráadásul májusban érkezik egy új meglepetésklip is.

R5C 0477
Fotó: PICK/Németh Norbert

A legtöbben valószínűleg el sem tudnák képzelni a túrákat tartalmas szendvicsek nélkül, ám a természetbarátok számára remélhetőleg kiemelten fontos a környezettudatosság is. Azt talán mondani sem kell, hogy a túra során keletkező hulladékot a legjobb a hátizsákban egyenesen hazavinni. Szerencsére számos lehetőség adott az útravaló fenntartható csomagolására is, elég csak az újraszalvétákra, méhviaszos kendőkre és a mosható vászontasakokra gondolni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A PICK kampányából ez sem maradt ki: a szendvicsekhez egyedi uzsonnás zsákokat álmodtak meg, melyek mintái Kárpáti Tibor kortárs grafikusművész terveit dicsérik, és kétféle szabadtéri szalámis ízemléket mutatnak be. A cég elmondta, április végéig, illetőleg a készlet erejéig a rudas PICK Téliszalámikhoz ajándékként csomagolva vihetik haza a díszes vászontasakokat a vásárlók. A művész a tavalyi, PICK és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közösen szervezett ÍZ-EMLÉK-KÉPEK grafikai pályázat győztese volt.

A PICK Bordó körtúrák mindegyike ideális egy hétvégi gyors kiruccanáshoz a családdal vagy a barátokkal, az útvonalak könnyen teljesíthetők, nem igényelnek különösebb felkészültséget, ám igazán varázslatos helyeken kalauzolnak el a Visegrádi-hegységben, a Mecsekben és a Badacsony hegyén. 

8 álomszép túraútvonal Budapest környékén, ha varázslatos helyeken sétálnál: könnyen, 1-2 óra sétával bejárhatók

Budapesten és környékén számos gyönyörű túraútvonal bejárható.

Elolvasom

(Borító- és ajánlókép: Tamás Katalin.)

Ezt is szeretjük