Zöldségekkel töltött avokádó: karcsúsító, szuperegészséges fogás
A töltött avokádó praktikus, gyors, sokféle zöldséggel töltve igazán egészséges, és a fogyókúrázók is bátran megehetik.

zoldsegekkel-toltott-avokado
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Hogyan lesz az irodai outfit fantáziadús? 6 nélkülözhetetlen ruhadarabot mutatunk »

A legjobb hajerősítő szer, mégis csak ritkán hallunk róla: görögszéna hajhullás ellen »

10 tipp a tiszta arcbőrért: egyszerű lépések az instant szépségért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha előnyben részesíted a gyorsan elkészíthető fogásokat, és fontos, hogy egészségesen étkezz, akkor a zöldségekkel töltött avokádó remek választás. Jól jön akkor is, ha fogyózol. Önmagában is eheted, de pirítóssal vagy friss kenyérrel is tálalhatod. Ezzel a vendégeket biztosan lenyűgözöd, pedig végtelenül egyszerű.

Zöldségekkel töltött avokádó

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db avokádó
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db citrom
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 0.5 db uborka
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Lehetőleg érett, puha avokádókat válogass, majd mosd meg, hosszában vágd ketté, a magját távolítsd el, a húsát kanállal szedd ki, és locsold meg a citromlével. A zöldségeket mosd meg, a paprikát, a paradicsomot, az uborkát vágd fel körülbelül azonos nagyságú darabokra, és tedd hozzá az avokádó kivájt belsejét. Locsold meg olívaolajjal, szórd meg aprított zöldhagymával és petrezselyemmel. Sózd és borsozd meg ízlés szerint, óvatosan forgasd össze. Töltsd a zöldséges keveréket az avokádóba. Ha van időd, tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek. 

Az avokádóból ízletes krémet is készíthetsz, amit kenhetsz kenyérre, és mártogatósként is kínálhatod.

Ezt is szeretjük