Így grillezz zöldségeket: bevált pácrecept tapasztalt grillezőktől
Csak dobd a rácsra! A húsokhoz a grillezett zöldségköretnél jobbat nem is kívánhatsz.

Így grillezz zöldségeket: bevált pácrecept tapasztalt grillezőktől
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha már grillezel, rakj a húsok mellé zöldségeket is! Bőséges a kínálat, a cukkinitől a kukoricáig gyakorlatilag bármit süthetsz. A hússal ellentétben a zöldségeket nem kell hosszabb ideig pácolni, elég néhány percig a fűszeres keverékben pihentetni.

Grillezett zöldségek

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg gomba
  • 3 cső kukorica
  • 2 db lilahagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db paprika
  • 1 db cukkini
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg, amit kell, tisztíts meg. Vágd fel tetszőlegesen, kockázhatod, karikázhatod is. Figyelj, hogy nagyából azonos vastagságúak legyenek. Ha nyársra szánod, olyanokat válogass össze, amelyeknek azonos a sütési idejük. A paprika és a paradicsom előbb elkészül, a cukkinit és a krumplit hosszabb ideig kell grillezni.
 

Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, rozmaringgal, zúzott fokhagymával és citromlével. Kend meg vele a zöldségeket. Ha teheted, pihentesd lefedve a fűszerkeverékben fél órán át. Ezt követően rendezd a zöldségeket grillrácsra, fontos, hogy forró legyen, így gyorsabban elkészülnek, és nem veszítenek a nedvességtartalmukból sem. Többször megforgatva, a maradék páclével kenegetve süsd addig, amíg elkezdenek barnulni.

Ezt is szeretjük