Így grillezz zöldségeket: bevált pácrecept tapasztalt grillezőktől
Csak dobd a rácsra! A húsokhoz a grillezett zöldségköretnél jobbat nem is kívánhatsz.

Így grillezz zöldségeket: bevált pácrecept tapasztalt grillezőktől
Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

A nyár kedvenc fazonjai voltak, de ősszel még divatosabbak lesznek: hosszú szoknyák árakkal »

Ezek Jennifer Aniston legszebb vörös szőnyeges szettjei: 30 éve ugyanaz a stílusa »

Az egészséges bőr kulcsa a pH-ban van: erre figyelj, hogy mindig egyensúlyban legyen! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha már grillezel, rakj a húsok mellé zöldségeket is! Bőséges a kínálat, a cukkinitől a kukoricáig gyakorlatilag bármit süthetsz. A hússal ellentétben a zöldségeket nem kell hosszabb ideig pácolni, elég néhány percig a fűszeres keverékben pihentetni.

Grillezett zöldségek

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg gomba
  • 3 cső kukorica
  • 2 db lilahagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db paprika
  • 1 db cukkini
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg, amit kell, tisztíts meg. Vágd fel tetszőlegesen, kockázhatod, karikázhatod is. Figyelj, hogy nagyából azonos vastagságúak legyenek. Ha nyársra szánod, olyanokat válogass össze, amelyeknek azonos a sütési idejük. A paprika és a paradicsom előbb elkészül, a cukkinit és a krumplit hosszabb ideig kell grillezni.
 

Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, rozmaringgal, zúzott fokhagymával és citromlével. Kend meg vele a zöldségeket. Ha teheted, pihentesd lefedve a fűszerkeverékben fél órán át. Ezt követően rendezd a zöldségeket grillrácsra, fontos, hogy forró legyen, így gyorsabban elkészülnek, és nem veszítenek a nedvességtartalmukból sem. Többször megforgatva, a maradék páclével kenegetve süsd addig, amíg elkezdenek barnulni.

Ezt is szeretjük