Fenséges paprikás csirke bográcsban, betyárosan - Bevált praktikák a szabadtéri főzőcskézéshez
A legjobb a szabadban sütni-főzni, a paprikás csirke bográcsban még ízletesebb lesz, és a sűrű szaftot kedvedre tunkolhatod.

Fenséges paprikás csirke bográcsban, betyárosan - Bevált praktikák a szabadtéri főzőcskézéshez
Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Izmos has és kerek popsi percek alatt: megosztja a módszer a netezőket »

Ezt a sminket készítsd el, ha bulizni mész: nem erős, de pont elég »

Agyő, pattanás, helló, üde arcbőr: ennyi mindenre jó egy üvegcse rózsavíz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ki ne szeretné a bográcsozás hangulatát? Ráadásul a szabad tűzön készülő ételek finomabbak lesznek, mint a konyhában főtt fogások. A bográcsos paprikás csirke mindig nagy siker. Lehetőleg combból vagy szárnyból készítsd, bográcsozáshoz kerüld a mellet. Amíg a hús fő, bőségesen lesz időd elkészíteni a köretet. Jól illik hozzá bármilyen kifőtt tészta, a nokedli vagy akár a tört krumpli.

Hozzávalók:

  • 2 kg csirke
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 dl tejföl
  • 3 evőkanál zsír
  • 3 evőkanál pirospaprika
  • 2 db babérlevél
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • bors
  • csípős paprika
Recept idők

Elkészítés:

Mindent készíts elő, a csirkét mosd meg, törölgesd át papírtörlővel, a combot az ízületnél vágd két darabra. A hagymát aprítsd fel. Ha van, a paprikás csirkéhez szűk szájú edényt válassz. Állítsd fel a bográcsot, és gyújts tüzet. Minél magasabbra helyezed, annál jobban ég a tűz. Rakd a bográcsba a zsírt, olvaszd fel, dobd rá a hagymát, és dinszteld meg. Tedd hozzá a csirkedarabokat, fedd le, és párold fedő alatt. Amikor levet ereszt, sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, add hozzá a babérlevelet, a paprikát és a paradicsomot.

Önts hozzá annyi vizet, hogy mindent ellepjen. Közben ne kevergesd a húst, csak a bográcsot rázogasd. Ha puha a csirke, készítsd el a habarást. Dolgozd simára a tejfölt a liszttel, és keverd a húshoz. Várd meg, míg összeforr, és le is veheted a tűzről. Bográcsozás közben végig figyelj, nehogy odakapjon az étel. Ha a hús túlfő, szétesik. A körettel együtt kínáld. Ha mindenki bírja, a csípős paprikát se hagyd ki.

Ezt is szeretjük