Ínyenc, mediterrán csirkepaprikás: az olaszok így készítik
Ha máshogy is kipróbálnád a csirkepaprikást, mint ahogy eddig készítetted, kövesd az olaszok bevált receptjét.

olasz-csirkepaprikas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Pollo alla cacciatore, avagy a vadász módra készített csirke az olaszok nagy kedvence. Régen elsősorban vadhús volt az alapja. Rengeteg könnyen beszerezhető finomság kerül bele, és a fűszerezés is nagyon gazdag. Sokféle változata van, ez biztosan ízleni fog. A mediterrán ízek kedvelői rajongani fognak érte. Ugyanazokkal a köretekkel tálalhatod, mint a mi csirkepaprikásunkat. 

Mediterrán csirkepaprikás

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 db csirkecomb
  • 20 dkg gomba
  • 3 db paradicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl zöld és fekete olívabogyó vegyesen
  • 1.5 dl száraz vörösbor
  • 1 db paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 ág bazsalikom
  • 40 dkg darabos paradicsomkonzerv
  • kakukkfű
  • chili
  • pirospaprika
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítsd meg, a vöröshagymát aprítsd fel, a zöldségeket szeleteld fel. Hevíts kevés olívaolajat, rakd bele a húst, és süsd oldalanként négy-négy percig. Vedd ki, majd a visszamaradt olajban dinszteld meg a vöröshagymát, rakd hozzá a paradicsomot, a paprikát, az olajbogyót és a megtisztított, feldarabolt gombát. Ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal, chilivel, pirospaprikával, zúzott fokhagymával. Öntsd fel a borral, majd pár perc múlva rakd vissza a csirkecombokat, és kis lángon párold 40-45 percig. Ha a hús puha, vedd le a tűzről. Tálalás előtt még szórd meg petrezselyemmel. 

A mediterrán csirkepaprikás után kínálj igazi olasz desszertet. A krémes tiramisu biztos befutó. 

Ezt is szeretjük