Az igazi bográcsos halászlé receptje: eláruljuk hozzá a titkokat

A zamatos, bográcsos halászlével egy nagyobb társaság is jóllakik. Ezt a változatot nem kell passzírozni.

Az igazi bográcsos halászlé receptje: eláruljuk hozzá a titkokat
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A halászlé is sokkal finomabb, ha nem a konyhában, hanem szabadban, bográcsban főzöd. Baráti társasággal még gyorsabban megy az ételkészítés. Szinte minden vidéken másként főzik a halászlevet, és egyes helyeken tésztával, máshol krumplival tálalják. Ám friss, ropogós kenyérrel is laktató. Még jobb, ha a halakat is te fogod hozzá.

Bográcsos halászlé receptje

Hozzávalók

  • 1.5 kg ponty
  • 5 db törpeharcsa
  • 3 db kárász
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál őrölt paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 evőkanál zsír
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Készíts elő mindent a bográcsozáshoz. A halászlének nagyobb tűz kell, és fontos, hogy a lé folyamatosan lobogjon. Ha szükséges, a halakat tisztítsd meg, a maradék pikkelyeket távolítsd el. Mosd meg, papírtörlővel törölgesd át, és sózd be. Rakd az üstbe a zsírt, majd tedd rá az apróra vágott hagymákat. Dobd bele a feldarabolt kárászt és törpeharcsát. Öntsd fel két és fél liter vízzel. Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd, amikor forr, tedd bele a pirospaprikát, a paradicsomot és a paprikát. A bogrács emelésével vagy eresztésével szabályozhatod a hőt.
 

Főzd 30 percig, majd húzd le a tűzről, és szedd ki belőle a halakat. Ezeket akár már kínálhatod is. A kis szeletekre vágott pontyot rakd a lébe, és azt is főzd fél órát. A vége felé öntsd bele a vörösbort, ha szükséges, ízesítsd még fűszerekkel. Kínálj mellé csípős paprikát is!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük