Tejszínes, epres bögrés palacsinta: a tészta pillekönnyű, a töltelék mennyei
Ha szereted a palacsintát, a tejszínt és az epret, akkor készítsd el a három kedvencet együtt!
Összesen 282 találat.
Ha szereted a palacsintát, a tejszínt és az epret, akkor készítsd el a három kedvencet együtt!
A palacsintát nem csak lekvárosan vagy túrósan szeretjük, a húsos változatok is lehetnek igazán jók. Ha van pörköltmaradék a hűtőben, nem is nagy munka összedobni.
Ha különleges reggelivel lepnéd meg szeretteidet húsvétkor, készíts finom és mutatós nyuszis palacsintákat sok gyümölccsel!
A rakott palacsinta igazi édes kényeztetés, amit a selymes házi krém tesz felejthetetlenné.
A palacsinta minden formában kitűnő, a szivárvány színeiben pomázva, mascarponés krémmel töltve különösen csábító!
Már a kókuszos palacsinta isteni illata is elcsábít, ráadásul a méricskéléshez elég a kedvenc bögréd.
Csak egy kis változtatás: a máktól még izgalmasabb lesz a palacsinta tésztája. Jól illik hozzá a krémes, túrós töltelék.
Búcsúztasd a farsangot mennyei édességgel, és tarts palacsintanapot, mint az angolok és az amerikaiak! Ez a kakaós változat ellenállhatatlan.
Ha odavagy a palacsintáért, de kerülnöd kell a glutént, akkor süsd a tésztát kókuszliszttel! A chiamagtól még különlegesebb lesz.
Aligha van olyan palacsinta, amire nemet mondanánk. A vékony tésztájú, banános, nutellás változat különösen vonzó.
A túrópalacsinta kiváló fehérjeforrás, nagyon finom, könnyen variálható, és a lisztet zabpehellyel is helyettesítheted.
A fahéjjal megbolondított isteni almapalacsinta nem nagy kihívás.
Nem lesz unalmas a túrós palacsinta, ha lágy szósszal leöntve tepsiben is megsütöd.
Az a legjobb a mandulás amerikai palacsintában, hogy akkor sem kell ellenállnod a kísértésnek, ha gluténérzékeny vagy.
Az ősz kedvenc fűszerei is belekerülnek a pillekönnyű, sütőtökös tésztájú palacsintába.
Ha a palacsinta tésztájába friss élesztő is kerül, még lágyabb, puhább lesz. A fahéjas alma is sokat dob rajta.
A palacsinta nem csak édes töltelékkel csábító, spenóttal, ricottával is csodás. Ezt ráadásul gluténérzékenyek is megehetik.
Rajongsz az almáért és a palacsintáért is? Bújtasd édes, illatos tésztába az egészséges gyümölcsöt!
Ne mindig ugyanazzal töltsd meg a palacsintákat! A diós, meggyes változatért mindenki odalesz.
A pufi, légies palacsinta titka a tésztába kerülő joghurt. Nem kell pihentetni, akár rögtön sütheted is.
Bármikor, bármilyen formában jöhet a palacsinta? Most készítheted friss barackkal és vaníliás krémmel.
Fő a változatosság! Még finomabb lesz a bolognais palacsinta, ha a szószt is saját magad készíted el.
Ha szereted az epret, most rakj mindenbe, még a palacsintába is! Batyuba töltve, csokival leöntve igazán extra desszert.
A vastag, már-már piskótára emlékeztető óriáspalacsinta nagy előnye, hogy nem kell egyesével kisütni a tésztát.
Ha a lekváros vagy túrós helyett extra palacsintára vágysz, kényeztesd a családot, a barátokat epres-mascarponés változattal!
Ha valami szokatlan finomságot készítenél, a mascarponés-spenótos palacsintát próbáld ki! Legalább úgy fogja szeretni mindenki, mint az édes változatokat.
Nem csak a gyerekek örülnek majd, ha gyors, nyuszis palacsintával leped meg a családot húsvét reggelén.
Igazán extra az a palacsinta, amibe csoki és banán kerül. Ez a tészta nem ragad le.
Bár az íze hasonlít a megszokott palacsintáéra, a formája nagyon más. A dán palacsintagolyó igazi különlegesség, amit akár muffinsütőben is elkészíthetsz.
Palacsintát is készíthetsz luxuskivitelben: mákkal, mascarponés krémmel és banánnal minden igényt kielégít.