Pillekönnyű áfonyás, ricottás amerikai palacsinta: ezúttal a gyümölcs a tésztába kerül
Ha újítanál, legközelebb így süsd meg a palacsintát! Az áfonyával gazdagított édesség önmagában is finom, a ricottától pedig még puhább lesz.

ricottas-afonyas-palacsinta-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ráérős hétvégén lepd meg szeretteidet reggelire amerikai palacsintával! Ha igazán kitennél magadért, a tésztába keverj semleges ricottát és fanyar áfonyát. A sütőpornak köszönhetően az édesség ducibb lesz. Tedd teljesebbé az élvezetet, kínáld vajjal, juharsziruppal, friss gyümölccsel. 

Áfonyás-ricottás amerikai palacsinta

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg ricotta
  • 10 dkg áfonya
  • 8 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál vaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót szórd egy nagy tálba, és keverd össze. Egy külön edényben dolgozd össze a tejet, a ricottát, a tojást és a vaníliás cukrot. Forgasd hozzá a száraz hozzávalókat, és csak addig keverd, amíg össze nem áll. Hagyd néhány percig pihenni. Ezt követően forgasd hozzá az áfonyát. 
A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, kanalazz bele tésztát, majd amikor buborékok jelenek meg a tetején, és a tészta széle kicsit megbarnul, fordítsd meg. Süsd meg a másik oldalát körülbelül másfél-két perc alatt. A többi tésztával is hasonlóan járj el. 
Ha kedveled a különféle palacsintákat, ezt a mákos-citromos francia változatot is próbáld ki.

Ezt is szeretjük