Lágy rakott palacsinta tiramisus krémmel töltve: akár torta is lehetne
A tiramisut és a palacsintát is imádjuk, hát még a kettőt együtt! Ez az édes, krémes rakott változat kényezteti az ízlelőbimbóidat.

tiramisukremes-palacsinta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Készíts mennyei tortát palacsintából, csodás lezárása lehet a hétvégi ebédnek! Amíg a tészta pihen, a krémet is elkészítheted. Elég egymásra rétegezni a palacsintákat, és mesés mascarponés krémmel megtölteni. Ha gyerekek nem esznek belőle, a mascarponéhoz kávét és rumot is keverhetsz.

Tiramisus rakott palacsinta

Hozzávalók:

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 4 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére

  • kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a cukrot, a sót, a tojásokat és kevés tejet, majd keverd össze. Részletekben öntsd hozzá a maradék tejet és a szénsavas vizet. Akkor jó, ha a tészta csomómentes. Pihentesd fél órát, majd tedd hozzá az olajat. 
A palacsintákat süsd ki kevés olajjal kikent palacsintasütőben.
 

A krémhez a tojássárgákat keverd ki jól, szinte fehéredésig két evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral. Dolgozd hozzá a mascarponét, majd forgasd hozzá a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. 
Egy nagyobb tányérra rakj egy palacsintát, arra kenj krémet, majd folytasd tovább a rétegezést. A tetejét szórd meg kakaóporral. 
A palacsinta elkészítésének számtalan módja van, a kefires változatból például remek reggeli lehet.

Ezt is szeretjük