Lágy rakott palacsinta tiramisus krémmel töltve: akár torta is lehetne
A tiramisut és a palacsintát is imádjuk, hát még a kettőt együtt! Ez az édes, krémes rakott változat kényezteti az ízlelőbimbóidat.

- Pofonegyszerű házi gyanta, ami tartós simaságot garantál: a cukorgyanta könnyen összeüthető »
- Így varrtál már fel gombot? – Apró részlet a ruhán, de sokat dob rajta »
- A High School Musical 36 éves színésznője ma is bevállalhatná egy tinilány szerepét: Ashley Tisdale szépségrutinja alapos, de egyszerű »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Készíts mennyei tortát palacsintából, csodás lezárása lehet a hétvégi ebédnek! Amíg a tészta pihen, a krémet is elkészítheted. Elég egymásra rétegezni a palacsintákat, és mesés mascarponés krémmel megtölteni. Ha gyerekek nem esznek belőle, a mascarponéhoz kávét és rumot is keverhetsz.
Tiramisus rakott palacsinta
Hozzávalók
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 5 dl tej
- 4 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda
- 2 db tojás
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál cukor
- 1 csipet só
A krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 3 db tojás
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
- kakaópor
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a cukrot, a sót, a tojásokat és kevés tejet, majd keverd össze. Részletekben öntsd hozzá a maradék tejet és a szénsavas vizet. Akkor jó, ha a tészta csomómentes. Pihentesd fél órát, majd tedd hozzá az olajat.
A palacsintákat süsd ki kevés olajjal kikent palacsintasütőben.
A krémhez a tojássárgákat keverd ki jól, szinte fehéredésig két evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral. Dolgozd hozzá a mascarponét, majd forgasd hozzá a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.
Egy nagyobb tányérra rakj egy palacsintát, arra kenj krémet, majd folytasd tovább a rétegezést. A tetejét szórd meg kakaóporral.
A palacsinta elkészítésének számtalan módja van, a kefires változatból például remek reggeli lehet.
Még több recept