Vaníliakrémes sült palacsinta sok mazsolával: összesütve még finomabb

A palacsinta családi kedvenc, vaníliás pudinggal töltve, sok mazsolával megszórva még extrább.

vaniliakremes-palacsinta-recept
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A palacsinta az egyik legegyszerűbb desszert, amit könnyű ízlésünk és kedvünk szerint alakítani. Az édes, krémes, vaníliás változat összesütve minden igényt kielégít. Amíg a tésztát pihenteted, a pudingot is kényelmesen megfőzöd. Ezekkel az arányokkal a tészta nem lesz gumiszerű, és nem szárad ki.

Vaníliakrémes sült palacsinta

Hozzávalók

vaníliakrém

  • 20 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet
  • 5 dl tej
  • 2 db tojásfehérje
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag mazsola
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, keverd el a tejjel, majd forgasd hozzá részletekben a sóval vegyített lisztet és a cukrot. Öntsd hozzá az ásványvizet, és dolgozd csomómentesre a tésztát. Sűrű nokedlitészta-állagot kell kapnod. Tedd félre fél órára.

Közben a vaníliás pudingport keverd simára a cukorral és a tejjel, majd kevergetve főzd sűrűre. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és forgasd a meleg pudingba.

Pihentetés után a tésztához keverj olajat, és felhevített serpenyőben, kevés olajon, közepes hőmérsékleten süsd ki a palacsintákat.
A krém felével kend meg a tésztákat, tegyél minden palacsintába mazsolát, és tekerd fel. Rendezd kevés vajjal kikent tűzálló tálba, és kanalazd rá a vaníliás krémet. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd össze 15 perc alatt.
A palacsinta elkészítésének számtalan módja van, a kefires változatból például remek reggeli lehet.

Ezt is szeretjük