Vaníliakrémes sült palacsinta sok mazsolával: összesütve még finomabb
A palacsinta családi kedvenc, vaníliás pudinggal töltve, sok mazsolával megszórva még extrább.


- A hobo stílusú táska, ami a ’60-as évek óta divatos: Jackie Kennedy neve garancia a sikerre »
- 3 pofonegyszerű, félig feltűzött frizura, ami szupernőiessé teszi a megjelenést: vállig érő hajból is elkészíthetőek »
- Kisimítják az apróbb ráncokat, megtisztítják a pórusokat: 7 arcápoló eszköz, ami szebbé teszi a bőrt »
- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
A palacsinta az egyik legegyszerűbb desszert, amit könnyű ízlésünk és kedvünk szerint alakítani. Az édes, krémes, vaníliás változat összesütve minden igényt kielégít. Amíg a tésztát pihenteted, a pudingot is kényelmesen megfőzöd. Ezekkel az arányokkal a tészta nem lesz gumiszerű, és nem szárad ki.
Vaníliakrémes sült palacsinta
Hozzávalók:
vaníliakrém
- 20 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2 dl szénsavas ásványvíz
- 2 db tojás
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 5 dl tej
- 2 db tojásfehérje
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag mazsola
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, keverd el a tejjel, majd forgasd hozzá részletekben a sóval vegyített lisztet és a cukrot. Öntsd hozzá az ásványvizet, és dolgozd csomómentesre a tésztát. Sűrű nokedlitészta-állagot kell kapnod. Tedd félre fél órára.
Közben a vaníliás pudingport keverd simára a cukorral és a tejjel, majd kevergetve főzd sűrűre. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és forgasd a meleg pudingba.
Pihentetés után a tésztához keverj olajat, és felhevített serpenyőben, kevés olajon, közepes hőmérsékleten süsd ki a palacsintákat.
A krém felével kend meg a tésztákat, tegyél minden palacsintába mazsolát, és tekerd fel. Rendezd kevés vajjal kikent tűzálló tálba, és kanalazd rá a vaníliás krémet. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd össze 15 perc alatt.
A palacsinta elkészítésének számtalan módja van, a kefires változatból például remek reggeli lehet.
Még több recept