Húsos, tejfölös palacsintabatyu: kiadós és nagyon finom
Hogy a palacsinta nem csak édesen kitűnő, nagyon jól bizonyítja ez az isteni húsos, tejfölös batyu.

palacsintabatyu-tejfollel
beauty and style
Top olvasott cikkek

Semleges íze miatt a palacsinta nemcsak édesen desszertnek, hanem hússal töltve főételnek is kiadós és nagyon ízletes fogás. A tálalási módon is lehet variálni: batyuszerűen igazán jól mutat a tányéron. A húsos töltelék habarással készül: ez biztosítja, hogy a ragu elég sűrű legyen, és ne folyjon ki a palacsintából. Feltétlenül kínálj mellé tejfölt. 

Húsos, tejfölös palacsintabatyu

Hozzávalók:

A palacsintákhoz

  • 20 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 3 dl szódavíz
  • 2 db tojás
  • olaj a sütéshez

A húsos raguhoz

  • 70 dkg darált sertéscomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • tejföl, zöldfűszer a tálaláshoz
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet, a sót, a tojást, a tejet és szódavizet keverd csomómentesre egy tálban, és kevés olajon süss belőle palacsintákat a szokásos módon.
A vöröshagymát vágd apróra, és futtasd meg olajon. Nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, pirítsd egy percig, majd add hozzá a darált húst. Sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, öntsd fel egy kevés vízzel, és nagyjából 15 percig párold. A tejfölt kézi habverő segítségével keverd csomómentesre a liszttel, majd csorgasd a húshoz, és kevergesd, amíg besűrűsödik.
 

Minden palacsinta közepére halmozz egy adagot a tejfölös-húsos raguból, készíts belőlük batyukat, és fogvájóval. Igazán mutatósak lesznek a palacsintabatyuk, ha bármilyen friss fűszernövényt és tejfölt kínálsz hozzá.
A rétesből is lehet főfogás, ha csirkepaprikással töltöd meg.

Ezt is szeretjük