Kakaós tésztájú amerikai palacsinta: csokival leöntve még finomabb
Sokkal csábítóbb a pufi amerikai palacsinta, ha a tésztájához kevés kakaót is keversz, és csokikrémmel kínálod.

kakaos amerikai palacsinta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az amerikai palacsinta Magyarországon is egyre népszerűbb reggelire, vagy valamilyen tartalmasabb leves után. Tésztája hasonlít a nálunk megszokott palacsintáéra, de vastagabb annál. A kakaós változatot leöntheted házi csokoládékrémmel, amibe maradék húsvéti csokit is beletördelhetsz.

Kakaós amerikai palacsinta receptje

Hozzávalók:

A palacsintákhoz

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • olaj vagy vaj a sütéshez

A csokikrémhez

  • 2 evőkanál víz
  • 1 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál cukor
  • néhány darab tejcsoki (elhagyható)
  • pillecukor (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A csipet sóval, a sütőporral és a kakaóporral vegyített lisztet szitáld egy tálba. Egy másik edényben keverd össze a porcukrot a vaníliás cukorral, a tojásokkal és a meglangyosított tejjel, majd öntsd a kakaós liszthez. A vajat olvaszd fel, és csorgasd a tésztához.

Egy serpenyőben hevíts olajat vagy vajat, és merőkanállal adagold bele a palacsintákat. Mindkét oldalukat süsd meg, és helyezd a tésztákat egymásra egy tányéron. Tálalásig letakarva tartsd melegen.
 

A csokikrémhez keverd össze a vizet a kakaóporral és a cukorral. Ha van otthon, tördelhetsz bele tej- vagy étcsokoládét is. Lassú tűzön olvaszd össze, és tálaláskor csorgasd a palacsintákra. Pillecukorral még vonzóbbá teheted. 
Ha kedveled a különféle palacsintákat, ezt a mákos-citromos francia változatot is próbáld ki.

Ezt is szeretjük