Kakaós tésztájú amerikai palacsinta: csokival leöntve még finomabb
Sokkal csábítóbb a pufi amerikai palacsinta, ha a tésztájához kevés kakaót is keversz, és csokikrémmel kínálod.


- Visszatért a ’90-es évek legnőiesebb darabja: a szaténszoknya már nem csak alkalmi viselet, az utcán is divatos »
- 6 bőrfeszesítő testápoló, ami aranyat ér, de nem drága: javítják a bőr rugalmasságát, és feltöltik minden jóval »
- Elképesztően sikkes formában tért vissza a ’60-as évek sminktrendje: a dupla tusvonal idén így divatos »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Az amerikai palacsinta Magyarországon is egyre népszerűbb reggelire, vagy valamilyen tartalmasabb leves után. Tésztája hasonlít a nálunk megszokott palacsintáéra, de vastagabb annál. A kakaós változatot leöntheted házi csokoládékrémmel, amibe maradék húsvéti csokit is beletördelhetsz.
Kakaós amerikai palacsinta receptje
Hozzávalók:
A palacsintákhoz
- 20 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 3 dl tej
- 2 db tojás
- 1 evőkanál porcukor
- 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- olaj vagy vaj a sütéshez
A csokikrémhez
- 2 evőkanál víz
- 1 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 evőkanál cukor
- néhány darab tejcsoki (elhagyható)
- pillecukor (opcionális)
Elkészítés:
A csipet sóval, a sütőporral és a kakaóporral vegyített lisztet szitáld egy tálba. Egy másik edényben keverd össze a porcukrot a vaníliás cukorral, a tojásokkal és a meglangyosított tejjel, majd öntsd a kakaós liszthez. A vajat olvaszd fel, és csorgasd a tésztához.
Egy serpenyőben hevíts olajat vagy vajat, és merőkanállal adagold bele a palacsintákat. Mindkét oldalukat süsd meg, és helyezd a tésztákat egymásra egy tányéron. Tálalásig letakarva tartsd melegen.
A csokikrémhez keverd össze a vizet a kakaóporral és a cukorral. Ha van otthon, tördelhetsz bele tej- vagy étcsokoládét is. Lassú tűzön olvaszd össze, és tálaláskor csorgasd a palacsintákra. Pillecukorral még vonzóbbá teheted.
Ha kedveled a különféle palacsintákat, ezt a mákos-citromos francia változatot is próbáld ki.
Még több recept