Lisztmentes banánpalacsinta: ebbe használd fel az érett gyümölcsöt
Már reggelire is pillanatok alatt összedobhatod ezt a gluténmentes banános palacsintát.

bananos palacsinta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akár gluténérzékenység miatt, akár az egészséges étkezés érdekében kerülöd is a lisztet, ez nem jelenti azt, hogy innentől minden finomságtól meg kell fosztanod magad. Ez az isteni banános palacsinta tökéletes reggelire, vacsorára, vagy akár ebédre egy laktató leves után. Minél érettebb és barnább a hűtőben felejtett banán, annál finomabb lesz a belőle sütött palacsinta. Kevésbé terheli meg a gyomrot, ha olaj helyett édeskés kókuszzsíron sütöd.

Gluténmentes banános palacsinta

Hozzávalók:

  • 1 érett banán
  • 2 csepp vaníliaaroma
  • 2 db tojás
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 késhegynyi gluténmentes sütőpor
  • kókuszzsír a sütéshez
  • banán és juharszirup a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

Az érett banánt hámozd meg, és egy tálban villával törd össze. Add hozzá a tojásokat, a fahéjat, a sütőport és a vaníliaaromát, majd fakanállal vagy robotgéppel keverd simára az egészet.

Egy palacsintasütőben vagy egy serpenyőben olvaszd fel a kókuszzsírt, majd egy kisebb merőkanállal terítsd szét benne a banános masszát. Ducibb, amerikai palacsintára emlékeztető lepényeket fogsz kapni, amelyek mindkét oldalát pár perc alatt süsd meg. Karikákra vágott banánnal és juharsziruppal is tálalhatod.
Most még sütőtökkel is dúsíthatod az amerikai palacsintát.

Ezt is szeretjük