Duci, puha amerikai palacsinta: friss idénygyümölcsökkel a legjobb
Bár Amerikában a palacsintát reggelire készítik, soha nem lehet visszautasítani. Tedd finomabbá, tartalmasabbá friss gyümölcsökkel!

amerikai-palacsinta-fuge
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Csak pár kulcsdarab kell a mindig sikkes és nőies öltözékhez: nyújtják az alakot és karcsúsítanak »

Ezeket edd rendszeresen a teltebb, rugalmasabb arcbőrért: minden megvan bennük, ami segíti a feszességet »

Rebel Wilson rátalált az egészséges fogyás receptjére: remek formában van a 40 éves színésznő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kényeztesd szeretteidet a szuperfinom, egyszerű amerikai palacsintával! A tésztája a szódabikarbónának köszönhetően vastagabb és finom puha, a miénknél valamivel kisebb. Most már érik a füge, finom az áfonya, jól mennek a palacsintához. Juharsziruppal meglocsolva igazán csábító. 

Amerikai gyümölcsös palacsinta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1.5 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet
  • füge
  • áfonya
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szórd egy tálba, keverd össze szódabikarbónával, sóval, cukorral, üsd hozzá a tojást, add hozzá a puha vajat, öntsd hozzá a tejet, és dolgozd csomómentesre a tésztát. Sűrűbb lesz, mint a hagyományos palacsintatészta. Pihentesd pár percig, majd egy palacsintasütőben olvassz fel kevés vajat.
Rakj bele két-három evőkanálnyi masszát, oszlasd el, és süsd aranybarnára mindkét oldalát. Fügével, áfonyával kínáld!
Az almás-fahéjas palacsintának már a látványa és az illata is elvarázsol, hát még az íze! 
 

Ezt is szeretjük