Duci, puha amerikai palacsinta: friss idénygyümölcsökkel a legjobb
Bár Amerikában a palacsintát reggelire készítik, soha nem lehet visszautasítani. Tedd finomabbá, tartalmasabbá friss gyümölcsökkel!

- Úgy szexi, hogy nem mutat túl sokat: divatos szettek, amiket a pánt nélküli felső tesz igazán nőiessé »
- Ezen a testrészen hamarabb mutatkoznak meg az öregedés jelei, mint az arcon: minden, amit a kézbőr ápolásáról tudnod kell »
- Serkenti az emésztést és hosszan eltelít: friss, gyümölcsös smoothie, ami segít beindítani a fogyást »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
Kényeztesd szeretteidet a szuperfinom, egyszerű amerikai palacsintával! A tésztája a szódabikarbónának köszönhetően vastagabb és finom puha, a miénknél valamivel kisebb. Most már érik a füge, finom az áfonya, jól mennek a palacsintához. Juharsziruppal meglocsolva igazán csábító.
Amerikai gyümölcsös palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 1.5 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 db tojás
- 1 evőkanál vaj
- 2 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- füge
- áfonya
Elkészítés:
A lisztet szórd egy tálba, keverd össze szódabikarbónával, sóval, cukorral, üsd hozzá a tojást, add hozzá a puha vajat, öntsd hozzá a tejet, és dolgozd csomómentesre a tésztát. Sűrűbb lesz, mint a hagyományos palacsintatészta. Pihentesd pár percig, majd egy palacsintasütőben olvassz fel kevés vajat.
Rakj bele két-három evőkanálnyi masszát, oszlasd el, és süsd aranybarnára mindkét oldalát. Fügével, áfonyával kínáld!
Az almás-fahéjas palacsintának már a látványa és az illata is elvarázsol, hát még az íze!
Még több recept