A 8 legfinomabb palacsinta kipróbált receptekkel: pufi, gyümölcsös, rakott

A kicsik és nagyok körében egyaránt népszerű palacsintát számtalan módon variálhatod: a tésztával és a töltelékkel is kísérletezhetsz.

A legfinomabb palacsinták receptekkel
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Van, aki vékonyan szereti, más vastagon. Tökéletes tekercselve, hajtogatva, krémmel, lekvárral, gyümölccsel. A palacsinta minden formában ellenállhatatlan. Pedig a világ egyik legegyszerűbb édessége. Az alaprecepthez minden hozzávalót egész biztos, hogy otthon is megtalálsz. 

Ha van egy bevált alaprecepted, nagy baj nem lehet. A palacsintakészítésnek is van néhány szabálya. Feltétlenül tegyél bele buborékos vizet, hogy könnyebb legyen a tésztája. Amennyiben olajat is keversz hozzá, kisebb eséllyel ragad le. Míg mi a vékonyabb változatot szeretjük, addig az amerikaiak a duci, sütőporos palacsintát imádják. Az oroszok pedig a tésztát túróval gazdagítják.

A legfinomabb palacsinták

Kísérletezz a különféle receptekkel! Tehetsz a palacsintatésztába mákot, gyümölcsöt, de a töltelékkel is variálhatsz. Sőt rétegezheted is, akkor a tortához hasonló finomságot kapsz. Díszítheted tejszínnel, csokival, friss gyümölcsökkel. Nézd végig a legnagyobb kedvenceket, és próbálj ki újdonságokat!

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük