Puha, mákos tésztájú palacsinta gyümölcsös-túrós töltelékkel

A mákot nemcsak töltelékként használhatod fel, hanem bele is keverheted a palacsintatésztába.

makos palacsinta
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A palacsinta-alaprecept rendkívül egyszerű, éppen ezért csak a fantáziádon múlik, hogyan variálod. A mákszemekkel dúsított palacsinta elkészítése semmivel sem bonyolultabb, mint a hagyományos változaté, a végeredmény mégis egy teljesen új édesség lesz. A kompozíciót lágy, gyümölcsös túró egészíti ki.

Miután bekeverted a tésztát, érdemes egy félórát állni hagyni, hogy kicsit besűrűsödjön.

Mákos palacsinta gyümölcsös túrótöltelékkel receptje

Hozzávalók

A palacsintatésztához

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg mák
  • 2 tojás
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 dl tej
  • 1 csipet
  • olaj a sütéshez

A túrótöltelékhez

  • 20 dkg túró
  • 10 dkg erdeigyümölcs-mix
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

A palacsintához a lisztet keverd össze a mákkal és a sóval, üsd bele a tojást, majd felváltva adagold bele a tejet és az ásványvizet. Keverj belőle csomómentes tésztát, és tedd be a hűtőbe egy kicsit pihenni.

Közben a túrót villával törd össze. Üsd bele a tojást, keverd el a kétféle cukorral, a citromhéjjal és a gyümölccsel.

Egy palacsintasütőt kenj ki vékonyan olajjal, és tedd a tűzre. Ha már forró, merőkanállal vegyél egy adagot a tésztából, oszd el a serpenyőben, és pár perc múlva, ha már megbarnult a széle, fordítsd meg. Így süsd ki az összes palacsintát. Ha letapad, akkor vagy túl sűrű, vagy túl híg a tészta, ennek megfelelően adj hozzá egy kevés lisztet vagy folyadékot. A kisütött palacsintákat töltsd meg a gyümölcsös túróval, és tekerd fel.

Vaníliapudinggal tálalva is nagyon finom a mákos palacsinta.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük