Roppanósra sült bodzavirág vaníliás palacsintatésztában: igazi kora nyári nasi
Ha szereted a bodzát és a palacsintát is, akkor ezt a könnyű desszertet ne hagyd ki!

bodza-palacsintatesztaban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Most virágzik a csodás illatú és ízű bodza, amiből ne csak szörpöt készíts, kóstold meg palacsintatésztában sütve! Az üdítő, nyári desszerthez a hozzávalókat a forgalomtól távol gyűjtsd be, hisz sokkal finomabb lesz a végeredmény, ha a virágokat nem kell lemosni. Kínálhatsz hozzá lekvárt vagy vaníliasodót. 

Bodzavirág palacsintatésztában

Hozzávalók:

  • 15 db bodzavirág
  • 20 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1.5 dl szénsavas víz
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A bodzavirágok szárát csípd le, és rázd le jól, hogy ne maradjanak benne bogarak. A tésztához a tojásokat üsd egy tálba, majd add hozzá a kétféle cukrot, a sót, a tejet, részletekben a lisztet, végül pedig a szénsavas ásványvizet vagy a szódát. Keverd csomómentesre a tésztát, és pihentesd 15 percig. 

Egy serpenyőben vagy lábosban forrósíts olajat, és tedd bele a tésztába mártott bodzavirágokat. Süsd aranybarnára, majd szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Tálaláskor szórd meg porcukorral. 
Bodzaszörpöt tettél már el idén? A kedvenc változatunk nem tartalmaz tartósítószert. 

Ezt is szeretjük