Almás, fahéjas kelt palacsinta régi családi recept szerint: egyáltalán nem bonyolult
Ha szereted a pihe-puha kelt tésztát és a palacsintát is, akkor ezt az almás édességet feltétlenül meg kell kóstolnod.

almas-palacsinta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha eddig te is úgy gondoltad, hogy kelt tésztát készíteni nehéz, vagy nem vagy gyakorlott a konyhában, ezzel a almás-fahéjas palacsintával nyugodtan próbálkozhatsz. Mindössze néhány alapszabályt kell észben tartanod: a tej, amiben az élesztőt felfuttatod, langyos legyen, a tésztát pedig melegebb helyen keleszd.

Almás, fahéjas kelt palacsinta receptje

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 2 db alma
  • 2 dkg élesztő
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál cukor az élesztőhöz
  • 0.5 dl olaj
  • 1 csipet
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Langyosíts meg másfél deci tejet, keverj bele egy teáskanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Keverd össze, takard le, és tedd félre 10 percre, amíg az élesztő felfut, vagyis megmelkedik.

Készítsd elő a többi hozzávalót: az almát hámozd meg és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le, a lisztet pedig szitáld át. Egy tálban keverd össze a két evőkanál cukrot a tojásokkal, a fahéjjal, a maradék tejjel és az almával. Dolgozd hozzá a lisztet, a sót és a felfutott élesztőt, végül pedig fél deci olajat. Keverd össze alaposan, majd a tálat takard le konyharuhával, és keleszd 40 percig.

Amikor a tészta nagyjából kétszeresére nő, egy palacsintasütőt kenj ki olajjal, és ha felforrósodik rakj bele egy merőkanál tésztát. Süsd pirosra a palacsinta mindkét oldalát. Ezt ismételd addig, amíg a tálból nem fogy el a tészta. Porcukorral meghintve tálald.
Ha kedvet kaptál a kelt tésztából készült süteményekhez, ezt az áfonyás csigát se hagyd ki!

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük