Pihe-puha almás, fahéjas óriáspalacsinta egyenesen a sütőből
Ez az almás-fahéjas édesség több mint palacsinta, szinte már sütemény. Ki tudna neki ellenállni?


- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 48 éves Dobó Kata hupikék fürdőruhában pózolt: karcsú, mint egy modell
A karamellizált alma és a puha palacsinta keverékéből csak valami igazán jó dolog sülhet ki. Mivel a tésztába sütőpor is kerül, a szokásosnál vastagabb, ám nagyon puha lesz. Porcukorral megszórva, lekvárral vagy mézzel kínáld.
Almás, fahéjas óriáspalacsinta recept
Hozzávalók
A palacsintához
- 10 dkg liszt
- 3 db tojás
- 2.5 dl tej
- 1 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál sütőpor
- só
A gyümölcsökhöz
- 3 db alma
- 3 evőkanál barna cukor
- 2 evőkanál vaj
- 0.5 teáskanál fahéj
- szegfűszeg
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, fokozatosan öntsd hozzá a tejet. A lisztet vegyítsd sóval és sütőporral, majd forgasd a masszába. Dolgozd csomómentesre a masszát.
A vajat olvaszd fel egy mélyebb serpenyőben, szórd meg a barna cukor felével, majd rakd bele az almát. Párold három percig, majd mehet rá a maradék cukor, a fahéj, a szegfűszeg, és öntsd rá a tésztát. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 15 perc alatt. Amikor szép magas, elkezd barnulni, kiveheted a sütőből.
A kedvelt amerikai palacsinta fahéjas változata egyszerűen fantasztikus, és hihetetlenül egyszerű.
Még több recept