Pihe-puha almás, fahéjas óriáspalacsinta egyenesen a sütőből
Ez az almás-fahéjas édesség több mint palacsinta, szinte már sütemény. Ki tudna neki ellenállni?

almas-oriaspalacsinta
beauty and style
Top olvasott cikkek

A karamellizált alma és a puha palacsinta keverékéből csak valami igazán jó dolog sülhet ki. Mivel a tésztába sütőpor is kerül, a szokásosnál vastagabb, ám nagyon puha lesz. Porcukorral megszórva, lekvárral vagy mézzel kínáld. 

Almás, fahéjas óriáspalacsinta recept

Hozzávalók

A palacsintához

  • 10 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 2.5 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor

A gyümölcsökhöz

  • 3 db alma
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál vaj
  • 0.5 teáskanál fahéj
  • szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, fokozatosan öntsd hozzá a tejet. A lisztet vegyítsd sóval és sütőporral, majd forgasd a masszába. Dolgozd csomómentesre a masszát. 
A vajat olvaszd fel egy mélyebb serpenyőben, szórd meg a barna cukor felével, majd rakd bele az almát. Párold három percig, majd mehet rá a maradék cukor, a fahéj, a szegfűszeg, és öntsd rá a tésztát. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 15 perc alatt. Amikor szép magas, elkezd barnulni, kiveheted a sütőből. 
A kedvelt amerikai palacsinta fahéjas változata egyszerűen fantasztikus, és hihetetlenül egyszerű. 

Ezt is szeretjük