Mákos, citromos amerikai palacsinta: bögrével is kimérheted a hozzávalókat
Ez nem a megszokott amerikai palacsinta, a puha, üde tésztát érdemes citrommal és mákkal megbolondítva is kipróbálni.

citromos-makos-palacsinta
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a citromos-mákos sütiket, akkor ezért a palacsintáért is odaleszel. A könnyed tésztát a roppanós mákszemek teszik különlegessé. Az amerikaiak ezt is reggelire készítik, de desszertként sem fog csalódást okozni. Juharsziruppal vagy mézzel kínáld. 

Mákos, citromos amerikai palacsinta

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 1.25 bögre tej
  • 0.25 bögre cukor
  • 0.25 bögre mák
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 db tojás
  • 3 teáskanál citromlé
  • 2 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a mákot és a sót. Egy másik edényben habosítsd a tojást a kétféle cukorral, a citromhéjjal, a citromlével, öntsd hozzá a tejet és az olvasztott vajat.

Forgasd össze a lisztes keverékkel, és dolgozd csomómentesre a masszát. Pihentesd legalább 20 percig a tésztát. Sütés előtt keverd át, és kevés olajon süsd mindkét oldalát szép aranybarnára.
A citrom-mák párosítás a muffinban is kitűnő. Ha gyorsan szeretnél finomat sütni, ez az édesség ideális. 

Ezt is szeretjük