Régimódi, fahéjas bundás alma: pont, ahogy a nagyi készítette
Az aranybarnára sült, fahéjjal, vaníliával bolondított bundás alma visszahozza a gyerekkori ízeket. Az isteni desszertet villámgyorsan elkészítheted.
A fahéjas bundás alma könnyű és ellenállhatatlan édesség. Tartalmas leves után második fogás, desszert vagy akár vacsora is lehet. Hűvösebb napokon langyosan esik igazán jól. A tésztája a palacsintáénál valamivel sűrűbb. Ha az alma kicsit savanykás, szórhatsz rá kevés cukrot.
Fahéjas bundás alma
Hozzávalók
- 15 dkg liszt
- 3 db alma
- 4 evőkanál cukor
- 2 db tojás
- 1.5 dl tej
- 1 dl szénsavas víz
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Az almákat mosd meg, hámozd meg, a közepüket szúrd ki, és vágd egy centi vastag karikákra.
A tésztához a tojásokat üsd egy tálba, keverd össze a kétféle cukorral és a tejjel. Add hozzá a fahéjjal elkevert lisztet, végül a szénsavas vizet, és dolgozd simára a tésztát. A palacsintáénál valamivel sűrűbb masszát kell kapni. Ha túl folyós, adj hozzá még lisztet, amennyiben lazítanád, tejjel megteheted.
Egy serpenyőben forrósíts olajat, majd rakd bele a palacsintatésztába mártott almákat. Süsd meg mindkét oldalukat szép pirosra. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Fahéjas porcukorral megszórva kínáld.
A fahéjas-almás pitének sem lehet ellenállni. Főleg, ha a töltelék jó vastag, a tészta pedig omlós.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept