Régimódi, fahéjas bundás alma: pont, ahogy a nagyi készítette
Az aranybarnára sült, fahéjjal, vaníliával bolondított bundás alma visszahozza a gyerekkori ízeket. Az isteni desszertet villámgyorsan elkészítheted.

alma-palacsintatesztaban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fahéjas bundás alma könnyű és ellenállhatatlan édesség. Tartalmas leves után második fogás, desszert vagy akár vacsora is lehet. Hűvösebb napokon langyosan esik igazán jól. A tésztája a palacsintáénál valamivel sűrűbb. Ha az alma kicsit savanykás, szórhatsz rá kevés cukrot. 

Fahéjas bundás alma

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 3 db alma
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 db tojás
  • 1.5 dl tej
  • 1 dl szénsavas víz
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat mosd meg, hámozd meg, a közepüket szúrd ki, és vágd egy centi vastag karikákra. 
A tésztához a tojásokat üsd egy tálba, keverd össze a kétféle cukorral és a tejjel. Add hozzá a fahéjjal elkevert lisztet, végül a szénsavas vizet, és dolgozd simára a tésztát. A palacsintáénál valamivel sűrűbb masszát kell kapni. Ha túl folyós, adj hozzá még lisztet, amennyiben lazítanád, tejjel megteheted.
 

Egy serpenyőben forrósíts olajat, majd rakd bele a palacsintatésztába mártott almákat. Süsd meg mindkét oldalukat szép pirosra. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Fahéjas porcukorral megszórva kínáld.
A fahéjas-almás pitének sem lehet ellenállni. Főleg, ha a töltelék jó vastag, a tészta pedig omlós. 

Ezt is szeretjük