Pufók, édes zabpalacsinta sok gyümölccsel: gluténérzékenyek is megehetik
Ez a zabpelyhes palacsinta kicsit pufibb, mint a hagyományos, laktató és szuper finom.

zabpelyhes-palacsinta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A zabpelyhes palacsinta reggelire tökéletes választás, de akár desszertként is számításba veheted. Akkor is megeheted, ha gluténmentes diétán vagy. Sok rostot tartalmaz, és lassú felszívódásának köszönhetően hosszú ideig nem leszel utána éhes. A tészta édesítésére használhatsz mézet vagy nyírfacukrot is. Friss gyümölcsökkel, esetleg juharsziruppal leöntve kínáld. 

Gyümölcsös zabpalacsinta

Hozzávalók:

  • 10 dkg zabliszt
  • 5 dkg zabpehely
  • 5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet
  • gyümölcs
  • vaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel a mikróban, majd hagyd, hogy kihűljön. Egy tálban vegyítsd a zablisztet, a kicsit összetört zabpelyhet, a sütőport, a sót, a szódabikarbónát, és keverd hozzá a cukrot. Egyesével add hozzá a tojásokat, öntsd hozzá a tejet, majd tedd hozzá a vajat. Dolgozd össze a masszát. 

Egy serpenyőben olvassz fel kevés vajat, majd merőkanállal kanalazz bele a tésztából. Amikor az alsó része aranybarna, fordítsd meg, majd süsd meg a másik oldalát is. A palacsintákat gyümölccsel kínáld. 
Gyümölccsel és mézzel gazdagított sült zabpelyhet is kínálhatsz reggelire.

Ezt is szeretjük