Szaftos hortobágyi palacsinta sok tejföllel: így lesz igazán sűrű a szaftja
A hortobágyi palacsintát hagyományosan maradék pörköltből szokták készíteni, de friss darált húsból talán még finomabb is.
Összesen 303 találat.
A hortobágyi palacsintát hagyományosan maradék pörköltből szokták készíteni, de friss darált húsból talán még finomabb is.
A légiesen könnyű japán palacsinta a felvert tojáshabtól olyan pufi.
A dutch baby, vagyis a holland palacsinta sütőben készül. Fahéjas almaszósszal isteni.
Bár otthon főzni még ma is mindenképp olcsóbb, mint rendelni, az árak emelkedésével ez is nagyon megterhelheti a pénztárcát. Most nyolc olcsó, kiadós receptet mutatunk.
A sűrű, habos tésztából készült csúsztatott palacsinta nemzedékek kedvenc édessége. Készítsd el te is bátran!
Ha te is azok közé tartozol, akik szerint egy édesség annál jobb, minél csokisabb, most kedvedre válogathatsz a finomabbnál finomabb receptek közül.
Ez a mennyei túrópalacsinta a tojáshabnak köszönhetően légiesen könnyű, és egy kis sütőportól nő pufira.
Még finomabb a pufi palacsinta, ha a tésztájába fahéjat és reszelt almát is teszel.
Nem csak édesen működik a palacsinta: bolognai szósszal töltve teljes értékű, laktató fogás válhat belőle.
Még finomabbak a pufi amerikai palacsinták, ha csokis tésztából kevered ki őket.
Az édességek között is akadnak olyanok, amikből még fogyókúra alatt is lehet enni.
A zabpelyhes banánpalacsinta tökéletes választás reggelire, hisz jó laktató, de kényeztető desszert is lehet.
Különleges, ünnepi reggeli vagy akár desszert is lehet a mézeskalácsízű és -illatú palacsinta.
A Crepes Suzette, vagyis Zsuzsi palacsintája nagyon narancsos, a tészta lágy, és képtelenség belőle eleget készíteni.
Palacsintából soha sem elég. Ezt az óriásváltozatot alma teszi izgalmassá, és sütőben sül szép pirosra.
A kicsik és nagyok körében egyaránt népszerű palacsintát számtalan módon variálhatod: a tésztával és a töltelékkel is kísérletezhetsz.
A francia palacsinta, azaz a crépes a magyarhoz hasonlító, de annál valamivel sűrűbb desszert.
A finn palacsinta, a pannukakku abban különbözik a nálunk megszokottól, hogy olaj helyett sütőben sül ki.
A palacsintát minden formában szeretjük. Feltétlenül próbáld ki a joghurtos változatot is, ami egy titkos összetevőnek köszönhetően hihetetlenül puha lesz.
Ha újítanál, legközelebb így süsd meg a palacsintát! Az áfonyával gazdagított édesség önmagában is finom, a ricottától pedig még puhább lesz.
A mákot nemcsak töltelékként használhatod fel, hanem bele is keverheted a palacsintatésztába.
A szivárványpalacsinta valójában nem más, mint a jól ismert amerikai palacsinta színes, gyerekekre szabott változata.
Ha nem jutsz el a vízpartra, vagy nem szeretnél beállni a kígyózó sorokba, készítsd el a legfinomabb strandkajákat otthon!
Ez a zabpelyhes palacsinta kicsit pufibb, mint a hagyományos, laktató és szuper finom.
Ha te is imádod a nutellás palacsintát, próbáld most ki úgy, hogy a tésztájába kevered a mogyorókrémet.
Ha szereted a bodzát és a palacsintát is, akkor ezt a könnyű desszertet ne hagyd ki!
A palacsinta régi kedvenc, ezzel a recepttel pedig biztosan jól fog sikerülni.
A Nutella és az eper fantasztikusan harmonizálnak egymással, hát még, ha palacsintába teszed együtt a két kedvencet!
Az oroszok pufi palacsintája, a szirnyiki azért különleges, mert a tésztájába túrót kevernek. Friss gyümölcsökkel tálalva kiváló reggeli vagy desszert lehet.
Még csábítóbb a pufi amerikai palacsinta, ha a tésztájához kevés kakaót is keversz, és csokikrémmel kínálod.