Puha palacsinta krumplival a tésztájában: maradékból is készítheted

A krumplis tésztájú palacsinta ránézésre emlékeztet a megszokott változatra, de vastagabb és laktatóbb annál.

krumplis palacsinta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kiadós maradékmentő fogás a krumplis tésztájú palacsinta. Sósan és édesen is készítheted, tálalhatod reszelt sajttal, lekvárral, tejföllel, vagy ahogy épp kedved tartja.

Krumplis palacsinta

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 3 tojás
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd puhára. Ha kész, szűrd le, törd össze, és hagyd kihűlni. Maradék főtt krumplit is használhatsz. A langyosra hűlt tört krumplit keverd el a liszttel, a tojásokkal és a tej felével. Ha sima tésztát kaptál, fokozatosan keverd hozzá a tej másik felét is. Egy palacsintasütőben hevíts olajat, és a megszokott módon süsd ki benne a palacsintákat. A sűrű masszának köszönhetően a tésztájuk vastagabb lesz, mint a hagyományosnak. Tálald ízlés szerint töltve.

Palacsintát számtalan módon készíthetsz: a crumpet kelt tésztából készült és lyukacsos.

Ezt is szeretjük