Illatos, duci karácsonyi palacsinta: a mézeskalácsfűszerektől olyan finom
Különleges, ünnepi reggeli vagy akár desszert is lehet a mézeskalácsízű és -illatú palacsinta.

mezeskalacsos-palacsinta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A klasszikus amerikai palacsintából könnyen ünnepi édességet varázsolhatsz. Dobd fel mézeskalácsfűszerekkel, narancshéjjal, és a desszert csodás illata betölti az egész lakást. A tészta a sütőportól és a szódabikarbónától lesz szép duci. Kínálhatsz hozzá tejszínhabot, különféle önteteket, gyümölcsöket is.

Mézeskalácsos palacsinta

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vaj
  • 1.5 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál reszelt narancshéj
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálban vegyítsd a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a mézeskalácsfűszert. Egy külön edényben keverd össze a tejet, a tojást, az olvasztott vajat és a reszelt narancshéjat. Forgasd hozzá a száraz elegyet, és dolgozd simára.
Egy serpenyőben hevíts vajat, majd kanalazz bele a masszából. Amikor a teteje buborékos lesz, az alja pedig aranybarna, óvatosan fordítsd meg. A másik oldalát is süsd meg. A maradék tésztával is hasonlóan járj el. 

A pufi fahéjas, almás palacsinta is ellenállhatatlan, és illata belengi az egész lakást. 

Ezt is szeretjük