Leves, főétel és desszert kevés pénzből: 8 olcsó, de kiadós recept
Bár otthon főzni még ma is mindenképp olcsóbb, mint rendelni, az árak emelkedésével ez is nagyon megterhelheti a pénztárcát. Most nyolc olcsó, kiadós receptet mutatunk.

gombaleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A spórolás alapszabálya sokáig annyi volt: főzz otthon. Való igaz, hogy az otthoni menü sokkal kevesebből kijön, mint a rendelt étel - a kevesebb termelt hulladékról nem is beszélve -, de az árak emelkedésével sajnos résen kell lennie annak, aki nem szeretne egy vagyont feláldozni a konyhában.

A pénztárcabarát étkezésnek nem kötelező egyhangúnak vagy egészségtelennek lennie. Úgy is főzhetsz észszerűen, ha közben nem kizárólag krumplit eszel, vagy tésztát tésztával. A szezonális zöldségek, a gomba, a káposzta még ma is elég baráti áron szerezhetők be. Húst enni pedig egyébként sem ajánlott mindennap, de heti néhány alkalommal a legspórolósabb menübe is belefér.

Olcsó ételek

Ha takarékoskodni szeretnél, nézd meg, mi a legolcsóbb a zöldségesnél vagy a hentesnél. A csirkecomb vagy -szárny finom, és nagyon változatosan készíthető el. Ha a filléres sárgarépát, hagymát, krumplit egy tepsiben sütöd a hússal, a munkával is spórolsz. Édességnek pedig mindig ott a megunhatatlan palacsinta.

Ezt is szeretjük