A 8 legfinomabb leveles tésztás étel: a sütitől a húsos fogásig
Bolti leveles tésztából készíthetsz édes és sós süteményeket, vagy burkolhatsz beléjük gyümölcsöt és húst is.

- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- A természet ihletet ad (x)

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
A boltban kapható leveles tészta az egyik legjobb találmány, ami megkönnyíti a dolgodat a konyhában. Számtalan módon készíthetsz belőle finomabbnál finomabb ételkölteményeket: lehet alapja édes és sós ropogtatnivalóknak, burkolhatsz bele húst és gyümölcsöket is. Készülhet belőle hétköznapi, mindenki által szeretett étel, mint a csokis tekercs vagy a virslis párna, összeállíthatsz belőle különleges francia édességet, ha pedig szűzpecsenyével vagy lazacfilével töltöd meg, a legelegánsabb alkalmakkor is megállja a helyét.
Nem mindig volt ez így, hiszen régen a leveles tészta az egyik legnehezebben elkészíthető ételféleségek közé tartozott. Horváth Ilona híres szakácskönyvében 1960-ban azt írta, hogy "elkészítése nagy gyakorlatot kíván". Hozzátette azonban, hogy mivel olcsó készítményről van szó, nyugodtan lehet vele kísérletezni, nem baj, ha az elején elrontjuk. Ha van kedved, te is megpróbálhatod a tészta házi összeállítását, amit utána le is fagyaszthatsz későbbi felhasználásra.
A legfinomabb ételek leveles tésztából
Kétféle leveles tészta kapható ma az üzletekben: friss és fagyasztott. A fagyasztottat elkészítés előtt ki kell engedni. Erre a legjobb módszer, ha előző nap kicsomagolod, hogy a papírdarabok ne ragadjanak bele, és hagyod, hogy egy éjszaka alatt felolvadjon a hűtőben. Utána lisztezett deszkán nyújtsd ki a kívánt alakúra. A friss leveles tésztával ennyi munka sincs, azt csak le kell tekerni, és már dolgozhatsz is vele.
OLVASD EL EZT IS!

- kelt tészta
- aprósütemény
A 8 legfinomabb pogácsa receptje: élesztős, hajtogatott és gluténmentes is van köztük

- sütőtök
- sütőtökös muffin