A 8 legfinomabb leveles tésztás étel: a sütitől a húsos fogásig

Bolti leveles tésztából készíthetsz édes és sós süteményeket, vagy burkolhatsz beléjük gyümölcsöt és húst is.

csokis
beauty and style
Top olvasott cikkek

A boltban kapható leveles tészta az egyik legjobb találmány, ami megkönnyíti a dolgodat a konyhában. Számtalan módon készíthetsz belőle finomabbnál finomabb ételkölteményeket: lehet alapja édes és sós ropogtatnivalóknak, burkolhatsz bele húst és gyümölcsöket is. Készülhet belőle hétköznapi, mindenki által szeretett étel, mint a csokis tekercs vagy a virslis párna, összeállíthatsz belőle különleges francia édességet, ha pedig szűzpecsenyével vagy lazacfilével töltöd meg, a legelegánsabb alkalmakkor is megállja a helyét.

Nem mindig volt ez így, hiszen régen a leveles tészta az egyik legnehezebben elkészíthető ételféleségek közé tartozott. Horváth Ilona híres szakácskönyvében 1960-ban azt írta, hogy "elkészítése nagy gyakorlatot kíván". Hozzátette azonban, hogy mivel olcsó készítményről van szó, nyugodtan lehet vele kísérletezni, nem baj, ha az elején elrontjuk. Ha van kedved, te is megpróbálhatod a tészta házi összeállítását, amit utána le is fagyaszthatsz későbbi felhasználásra.

A legfinomabb ételek leveles tésztából

Kétféle leveles tészta kapható ma az üzletekben: friss és fagyasztott. A fagyasztottat elkészítés előtt ki kell engedni. Erre a legjobb módszer, ha előző nap kicsomagolod, hogy a papírdarabok ne ragadjanak bele, és hagyod, hogy egy éjszaka alatt felolvadjon a hűtőben. Utána lisztezett deszkán nyújtsd ki a kívánt alakúra. A friss leveles tésztával ennyi munka sincs, azt csak le kell tekerni, és már dolgozhatsz is vele.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük