A 8 legfinomabb pogácsa receptje: élesztős, hajtogatott és gluténmentes is van köztük
Nincs finomabb, mint egy nagy tepsi frissen sült, ropogós pogácsa. Készítheted élesztővel, hajtogatva, de akár gluténmentes változatban is.

lucapogacsa
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A pogácsasütés nem csak az ősz kontyos nagymamák kiváltsága. Bár valóban van olyan változat, amivel inkább a profiknak érdemes kísérletezni, ebben a válogatásban olyan recepteket is mutatunk, amelyeknek azok is bátran nekikezdhetnek, akik kezdők vagy ritka látogatók a konyhában. Sőt akkor sem kell lemondanod a mennyei ropogtatnivalóról, ha gluténmentes diétán vagy, vagy egyszerűen az egészséged miatt próbálod visszafogni a lisztfogyasztást. A kis pogácsák rizsliszttel készítve is abbahagyhatatlanok - lehet, hogy ez a változat lesz a család kedvence.

Van olyan pogácsa, amely dagasztást és hosszas kelesztést kíván, más változatot egy napig a hűtőben kell tartani és közben időnként áthajtogatni, hogy szép leveles legyen, de olyan is akad szép számmal, amit csak összegyúrsz, kiszaggatsz, és már mehet is a sütőbe. Hogy melyiket válaszd, azt a kedved és a rendelkezésre álló idő dönti csak el.

A legfinomabb házi készítésű pogácsák

Egy biztos: bármelyik változattal is állsz elő, a család vagy a vendégek le lesznek nyűgözve. Akármennyi tepsivel is készíted őket, garantált, hogy egy morzsa sem fog megmaradni belőlük.

Ezt is szeretjük