Palacsinta szaftos bolognai szósszal töltve: két kedvenc egy fogásban
Nem csak édesen működik a palacsinta: bolognai szósszal töltve teljes értékű, laktató fogás válhat belőle.

bolognai palacsinta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Talán nincs is olyan ember, aki ne szeretné a palacsintát és a bolognai spagettit - miért ne olvaszthatnád akkor össze a két kedvencet egyetlen fogássá? A palacsinta tésztájába mindenképpen tegyél jó sok vizet is - szénsavas a legjobb, de végszükség esetén a sima csapvíz is megteszi -, mert így sokkal könnyebben kezelhető lesz. A masszát kikeverés után érdemes egy fél órát pihentetni, hogy a lisztszemcsék megduzzadjanak.

Bolognai palacsinta

Hozzávalók

A palacsintához

  • 25 dkg liszt
  • 3 dl szénsavas víz
  • 2 dl tej
  • 1 tojás
  • olaj a sütéshez

A bolognai raguhoz

  • 40 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
  • olaj
  • reszelt parmezán a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A palacsintához a lisztet keverd ki a tojással, a tej és a víz felével, majd fokozatosan adagold bele a folyadékok másik felét addig, amíg híg tejbegrízre emlékeztető állagot kapsz. Fedd le a tálat, és pihentesd fél órát. 
 

Közben készítsd elő a ragut. A vöröshagymát vágd apróra, és olajon fonnyaszd meg. Ha már puha, nyomd bele a fokhagymagerezdeket, együtt pirítsd egy-két percig, majd add hozzá a húst. Sózd, borsozd, és kevergetve süsd fehéredésig. Kanalazd hozzá a paradicsompürét, szórd meg cukorral, bazsalikommal, oregánóval és kakukkfűvel. Kis lángon, időnként megkevergetve, fedő alatt főzd össze az ízeket fél óra alatt. Ha szükséges, néha öntsd fel egy kevés vízzel.


Közben a palacsintákat a szokott módon süsd ki. Ha minden elkészült, töltsd meg raguval a palacsintákat, és csavard fel őket. A tetejükre is kanalazhatsz a szószos darált húsból, és még finomabb, ha minden darabot megszórsz reszelt parmezánnal.
 

Húsmentes változatban is készíthetsz tartalmas, sós palacsintát - cukkinivel és ricottával töltve mindenki megnyalja a tíz ujját utána.

Ezt is szeretjük